Novinky - 23.04.2019 23:41

Nie sú v pozícii pomôcť nám, vysmial rivala Klopp

Zdroj: huste.tv

Keď sa v sezóne 2013/14 preťahoval o majstrovský titul Manchester City s Liverpoolom, fanúšikovia United si ťažko vyberali, komu to dopriať viac. V ich tábore dokonca panoval populárny názor, že je to ako vybrať chlapa, pre ktorého vás opustí partnerka. Teraz môžu mať zverenci Oleho Gunnara Solskjaera priamy vplyv na boj o prvú priečku. V stredu totiž privítajú svojho mestského rivala, ale na nejaké diplomatické vyjednávanie priestor nemajú. Stále sú v intenzívnom boji o miestenky do Champions League.

Pozorne budú duel sledovať aj fanúšikovia Liverpoolu. Tí netrpezlivo očakávajú, kedy príde zakopnutie Citizens. V opačnom prípade sa im ujde len striebro. Pred dohrávaným manchesterským mestským derby majú síce dvojbodový náskok, avšak o zápas viac. Priestor vyjadriť sa k stredajšiemu zápasu dostal aj Jürgen Klopp, no práve optimistický nebol: "Nemyslím si, že toto derby je niečím, čo by mohlo boj o titul ovplyvniť. Ako sa zdá, United dokonca ani nie sú v pozícii, aby toho boli schopní," kriticky poznamenal na adresu odvekého rivala. Ten totiž v ostatnom ligovom vystúpení zlyhal a od Evertonu utŕžil zahanbujúcu prehru 0:4.

Fantastický vstup nórskeho manažéra do manchesterského klubu začína byť zabudnutý. Súčasná realita klubu z Old Trafford je taká, že prehral šesť z najaktuálnejších ôsmich zápasov. Papierové prognózy preto rovnako nepredpokladajú, že by sa z víťazstva mohli tešiť v červenej časti Manchestru. Aj nerozhodný výsledok by však bol niečím, čo by dostalo Kloppových zverencov aspoň na prah prvej priečky. "Uvidíme, čo sa v stredu stane. Nemáme na to žiaden vplyv a v konečnom dôsledku sa budeme potom musieť znova sústrediť na naše zápasy," povedal nemecký tréner. Ten svojich zverencov okrem ostávajúcich troch ligových kôl musí pripraviť aj na semifinále Ligy majstrov proti Barcelone.

Ostávajúci program Premier League pre ašpirantov na titul:
MANCHESTER CITY: vonku proti Manchestru United, vonku proti Burnley, doma proti Leicesteru City, vonku proti Brightonu
LIVERPOOL FC: doma proti Huddersfieldu, vonku proti Newcastle, doma proti Wolverhamptonu