Novinky - 24.04.2019 15:00

Vstupenky miznú ako teplé rožky. Organizátori dolaďujú posledné veci pred turnajom

Zdroj: sita, huste.tv

Organizátori majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré do 10. do 26. mája 2019 budú hostiť Bratislava a Košice, finišujú s prípravami na prestížny turnaj. V roku 2011, keď sa svetová hokejová elita zatiaľ naposledy predstavila pod Tatrami, si na tribúny štadiónov našlo cestu 406 804 priaznivcov, tentokrát je plán o niečo smelší. "Rátame s tým, že pokoríme hranicu pol milióna divákov," prezradil v stredu prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút. Jeho predchodca na tomto poste a aktuálne šéf organizačného výboru MS 2019 Igor Nemeček pridal niekoľko ďalších informácií. "Na príprave turnaja pracujeme intenzívne už od septembra 2017. Aktuálne už len dolaďujeme isté veci, haly máme pripravené a už aj v Bratislave sa začalo s mrazením ľadových plôch," informoval.

Podľa Nemečka sa predaj vstupeniek na stretnutia aktuálne pohybuje na úrovni osemdesiatich percent. Najväčší dopyt okrem duelov Slovenska bol aj na zápasy Česka, Ruska a Švédska. Aby sa MS na Slovensku mohli začať, je potrebné dotiahnuť mnoho detailov. Jedným z nich je aj testovací zápas, počas ktorého deň pred štartom turnaja vyskúšajú všetky náležitosti spojené s organizáciou zápasov. "Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok 10. mája v Košiciach pred zápasom Slovenska proti výberu USA," poznamenal Nemeček.

Zástupcovia oboch miest, teda primátori Bratislavy Matúš Vallo a Košic Jaroslav Polaček, deklarovali pripravenosť samospráv na hokejový sviatok. Obaja sa rozhodli poskytnúť tzv. primátorské skyboxy rodinám a deťom, ktoré by sa na súboje MS nemali ako dostať.

Tagy: TOP huste.tv