Novinky - 25.04.2019 20:57

Nitra a Podbrezová sa pripravujú na kľúčový vzájomný zápas

Zdroj: sita/huste.tv

Hráči FC Nitra a FK Železiarne Podbrezová majú v nadstavbovej časti skupiny o udržanie v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži Fortuna lige 2018/2019 úplne rovnakú bilanciu. Obidva tímy v doterajších piatich kolách tejto fázy ani raz nezvíťazili, pripísali si štyri nerozhodné výsledky a jednu prehru. V piatkovom dueli si v rámci 6. kola zmerajú sily pod Zoborom, výkop je o 18.30 h. Boj o záchranu medzi slovenskou elitou bude v zostávajúcich kolách ešte zaujímavý: Nitra dosiaľ získala 30 bodov, Podbrezová 25, čo je v prípade "železiarov" o jeden viac, ako má v súčasnosti posledný 12. tím tabuľky FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

Futbalisti Nitry zachraňovali proti Zlatým Moravciam v ostatnom ligovom súboji nerozhodný výsledok 2:2 až v 90. min, keď strelu Pavla Farkaša ešte posunul "vlastencom" do siete obranca FC ViOn Peter Čögley. "Ani si nechcem predstaviť, že by sme nebodovali. Sme v pozícii, že ten gól v závere by nás, dúfam, mohol nejakým spôsobom nakopnúť. Verím, že to bude už len lepšie z našej strany," vyjadril sa pre oficiálny web klubu Pavol Farkaš a pokračoval: "Dostali sme dva lacné góly, prvý už v 30. sekunde, čo je neakceptovateľné. Každý vie počítať, nie je to ružové, gólom v závere a bodom proti Zlatým Moravciam sme si pomohli." Skúsený 34-ročný zadák verí, že v piatok proti Podbrezovej už Nitra konečne zaboduje naplno, veď naposledy sa tak stalo ešte v záverečnom jesennom 18. kole základnej časti Fortuna ligy v Zlatých Moravciach (3:0). Nasledovalo deväť ligových vystúpení bez víťazstva (0 - 6 - 3). "Piatkový duel s Podbrezovou treba zvládnuť za tri body, lebo takúto sériu bez víťazstva som ešte v živote nemal," zdôraznil Pavol Farkaš.

Podbrezovej sa na jar v lige tiež nedarí, v doterajších deviatich vystúpeniach má bilanciu 1 - 5 - 3, jediné víťazstvo dosiahla 16. februára práve v Nitre proti domácemu tímu 3:1, bolo to ešte v rámci 19. kola základnej časti Fortuna lige. V nadstavbovej časti o udržanie "železiari" stále čakajú na trojbodový zápis, túto skutočnosť by chceli zmeniť v piatok 26. apríla pod Zoborom. V ostatných dvoch vystúpeniach však zverenci trénera Vladimíra Veselého neskórovali: proti Trnave i Trenčínu sa v domácich stretnutiach museli uspokojiť len s bezgólovýmí remízami. "Verím, že v piatkovom zápase s Nitrou zvíťazíme," vyjadril sa optimisticky pre klubový web so 7 gólmi najlepší strelec podbrezovského mužstva Dávid Leško. Tridsaťročný ofenzívny stredopoliar ešte doplnil: "Spoliehame sa na naše schopnosti i túžbu po víťazstve, celý týždeň na každom tréningu sme sa zodpovedne pripravovali na najbližšieho súpera. Momentálne všetky naše myšlienky smerujú k duelu pod Zoborom, veríme, že získame tri body."