Novinky - 28.04.2019 23:54

Čas na záchranu sa kráti, no Vion musí hľadieť dopredu

Zdroj: sita

Boj o záchranu v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži je veľmi náročný, očakáva sa zaujímavý a dramatický záver tohto ročníka. Štyri kolá pred koncom sezóny je v šesťčlennej skupine o udržanie vo Fortuna lige 2018/2019 medzi vedúcim tímom dolného "poltucta" FC Spartak Trnava a posledným, momentálne priamo zostupujúcim FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, iba šesťbodový rozdiel (31, resp. 25 b.). Vzájomný súboj spomenutých dvoch klubov v rámci 6. kola "nadstavby" sa v Zlatých Moravciach skončil nerozhodne 1:1.

V prvom polčase mali domáci viacero možností na skórovanie, ale všetko podstatné v stretnutí sa udialo až v záverečnej štvrťhodine. Striedajúci Kubilay Yilmaz v 76. min poslal presnou strelou k bližšej žrdi hosťujúci Spartak do vedenia. Majster z uplynulej sezóny Fortuna ligy však víťazstvo neudržal, pretože v 85. min videl trnavský stopér Tomáš Košút červenú kartu za ruku na bránkovej čiare v snahe zabrániť veľkej príležitosti domácich. Z nariadeného pokutového kopu vyrovnal kapitán FC ViOn Tomáš Ďubek. Remíza však pre Zlatomoravčanov neznamenala odlepenie sa z dna ligovej tabuľky, za predposlednou v priebežnej klasifikácii Podbrezovou zaostáva tím od Žitavy o jeden bod, na desiaty v poradí Trenčín má odstup dva body.

"Hrali sme doma, chceli sme proti Trnave získať tri body. V konečnom dôsledku však môžeme byť radi aj za ten jeden," skonštatoval stredopoliar FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble Martin Válovčan a doplnil: "V našom tabuľkovom postavení by nám tri body určite pomohli, už je to však za nami. Musíme sa pozerať dopredu, čaká nás duel v Podbrezovej. Chceme zvíťaziť, nič iné nám nezostáva."