Novinky - 15.05.2019 15:30

Zákernosti sa kopia. Súboj Williamsa s Backesom volá po treste

Zdroj: huste.tv/youtube

Carolina prehrávala po prvých dvoch zápasoch konferenčného finále s Bostonom Bruins už 0-2 na zápasy a vedela, že po presune na domáci ľad musí podať diametrálne odlišné výkony. V úvode to tak aj vyzeralo. Mimoriadne nervózna prvá tretina priniesla až dvadsať trestných minút a Hurricanes prestrieľali súpera 20:6. Tuukka Rask však bol tradične skvelý, v platnosti ostalo bezgólové skóre a postupom času Boston priebeh hry vyrovnal.

Jeden z mála streleckých pokusov Bruins za úvodnú tretinu mal pomerne zákerný charakter, no nič dlžní neostali ani domáci. Zrazenú strelu sa snažil spred bránkoviska pretlačiť cez brankára McElhinneya dôrazný útočník David Backes. Gólmanovi takto uštedril sekeru a spoločne s pukom ho vtlačil do bránky. Na to okamžite reagoval brániaci Justin Williams, ktorý Backesa priľahol a dal mu úder do zátylku. Hoci sa útočník Bostonu ihneď vrátil na nohy a vyzeralo to na poriadny konflikt, nakoniec ostal len pri ospravedlnení gólmanovi.

Z tejto situácie tresty nerezultovali, ale je celkom pravdepodobné, že disciplinárna komisia sa k nej ešte vráti a najmä pre Williamsa nejaká ta stopka príde. Čo však 37-ročného hokejistu Caroliny trápi ešte viac, je postupový mečbal Bostonu. Bruins totiž vyhrali tento zápas 2:1 a ostáva im spraviť už len posledný krok.


Nejaký ten úder Williams neuštedril prvý raz. Tento si odniesol Brad Marchand