Novinky - 16.05.2019 06:00

Ibrahimovic v MLS poslal k zemi brankára

Zdroj: huste.tv/youtube

Zlatan Ibrahimovic pracuje na dodržaní svojho sľubu, že prekoná tohtosezónny strelecký rekord Major League Soccer. Momentálne je síce "až" druhým najlepším strelcom súťaže, no presadil sa deväťkrát v desiatich vystúpeniach, čo nie je vôbec zlé. Zároveň sľúbil, že po roku sa LA Galaxy vráti do play-off a priebežné druhé miesto na západe naznačuje, že aj toto by mohlo vyjsť. Z ostatných troch zápasov však LA trikrát prehralo a hviezdny Švéd je témou diskusií najmä pre incident s brankárom Seanom Johnsonom z New Yorku City FC.

Johnson dokázal občas aj s pomocou svojej obrany vygumovať hviezdnu ofenzívu Galaxy, a to aj vďaka občasným provokáciam. Dostal za žltú kartu po strete s Ibrahimovicom, po ktorom sa snažil pre hosťujúceho útočníka vypýtať červenú. Keď mimo hry brankár pristrčil forwarda, ten si to nenechal. Obaja sa ocitli v klinči, po ktorom sa newyorská opora zrútila k zemi. Z opakovaných záberov sa nezdá, že by ho Švéd nejako zákerne inzultoval, hoci k tomu rozhodne nemal ďaleko.

MLS krátko po tejto situácii prišla s takmer deväťminútovým videom, v ktorom pripomína, že podobne "tesné" situácie absolvuje v zápasoch Zlatan veľmi často. A zvyčajne mu bez vážnejších problémov prejdú. Za minulú sezónu dostal žltú kartu päťkrát a v tomto ročníku šlo o jeho tretí trest. Disciplinárna komisia sa následne už k jeho pristrčeniam, klinčom alebo chvatom nevracia.