Novinky - 16.05.2019 07:00

Van Persie sa lúčil, na Instagrame nechal pekný odkaz

Zdroj: huste.tv/Instagram

102 zápasov za holandskú reprezentáciu, účastník troch majstrovstiev sveta a majster Anglicka aj Holandska. To je len niekoľko zaujímavých míľnikov z kariéry útočník Robina van Persieho. V nedeľu hral jeho Feyenoord posledný tohtosezónny domáci zápas a pre hviezdneho Holanďana to bola rozlúčka s profesionálnym futbalom. Najšťastnejší koniec to preňho a pre jeho tím nemalo. Rotterdamčania mali už istú tretiu priečku, z ktorej sa nedalo pohnúť nahor ani nadol. Hosťujúci Den Haag stále naháňal body, ktoré by ho mohli priblížiť k play-off o Európsku ligu.

Napriek 67-percentnému držaniu lopty a 29 streleckým pokusom prehral Feyenoord 0:2 a Van Persie schádzal z hracej plochy v 92. minúte. Mohutným potleskom ho z trávnika odprevadili fanúšikovia, ale aj hráči oboch tímov. Čestnú uličku mu spoluvytvorili aj hráči z Haagu. V ročníku 2018/19 nastrieľal Robin van Persie 16 gólov. Jeho tím následne čakal ešte jeden ligový zápas - na pôde Sittardu. Ten však už legendárny forward vynechal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Robin van Persie (@robinvanpersie),

"V nedeľu som hral svoj posledný profesionálny zápas. Keď sa tak ohliadnem za svojou 17 rokov trvajúcou kariérou, môžem povedať, že to bola úžasná cesta. So všetkými vzostupmi a pádmi, ale vďaka viacerým skvelým klubom mám nezabudnuteľné spomienky. Som hrdý na to, že som mohol hrať za takéto kluby aj za svoju krajinu. Bolo to privilégiom. Chcel by som poďakovať svojim manažérom, spoluhráčom a fanúšikom aj rodine, ktorí ma povzbudzovali celé roky. Bude mi to chýbať, ale už hľadím vpred, na ďalšiu kapitolu môjho života." napísal Van Persie na svoj Instagram.