Novinky - 18.05.2019 08:01

Neprešlo mu to. Rota za nechutný prehrešok s trestom

Zdroj: sita/huste.tv

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) za hrubé nešportové správanie pozastavila výkon športu na päť týždňov od 9. mája 2019 obrancovi MFK Zemplín Michalovce Llazarosovi Rotovi. Grécky zadák "východniarov" v zápase proti ŠKF iClinic Sereď v rámci 7. kola skupiny o titul vo Fortuna lige 2018/2019 sa previnil opľutím hráča súpera.Alexa Ivána a do konca tejto sezóny si už nezahrá. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

Ďalšie tresty sa týkali aj Dunajskej Stredy a Žiliny. Prvý z nich má individuálny charakter. Lukáš Čmelík inkasoval v zápase svojho DAC so Žilinou už piatu tohtosezónnu žltú kartu, čo znamená automatickú stopku na jeden zápas. Druhý trest je rozsiahlejší a pykať bude vedenie "šošonov". Za hrubé nešportové správanie sa divákov (použitie pyrotechniky) a nedostatočnú usporiadateľskú službu (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky) pred domácim stretnutím 7. kola nadstavbovej časti skupiny o titul dostalo pokutu 300 eur.

Čo vysvetľovať má aj AS Trenčín, ktorý bol Dicsiplinárnou komisiou SFZ vyzvaný, aby vydal písomné stanovisku k nedostatkom v stretnutí so Zlatými Moravcami. Fanúšikovia sa dopustili viacerých vulgárnych pokrikov, použili pyrotechniku a nakoniec priaznivci Trenčína vhodili na trávnik kus kovového zábradlia. Bez povšimuntia neostalo ani správanie sa fanúšikov Slovana a Dunajskej Stredy počas vzájomného zápasu, ku ktorému sa oba kluby majú vyjadriť.