Novinky - 19.05.2019 13:41

Neskutočná rana Wildera ukončila zápas v prvom kole

Zdroj: huste.tv/Twitter

Očakávaný boxerský súboj ťažkej váhy medzi Deontayom Wilderom a Dominicom Breazealom mal až senzačne rýchly koniec. Americký favorit a držiteľ opasku WBC poslal súpera k zemi už v závere úvodnej trojminútovky. Chlapi sa dostali do objatia, v ktorom Breazeal súpera udrel do zátylku, na čo reagoval rozhodca. Nasledovala už nekompromisná Wilderova pravačka a koniec.

"Trafil ho tak, že tú ranu cítili až v Brazílii!" zvolal americký komentátor pri pohľade na to, ako sa otrasený Kalifornčan zviezol k podlahe. Pre "The Bronze Bombera" to bolo už 41. kariérne víťazstvo, z toho okrúhle štyridsiate pred limitom. Premožiteľa doteraz nenašiel, zatiaľ čo zdolaný boxer prehral len po druhý raz v profesionálnej kariére. Boje o trón ťažkej váhy bude preto sledovať z úzadia.

Pre Wildera bol tento duel istým "odskočením". Pôvodne totiž dohadoval odvetu s Britom Tysonom Furym, keďže ich decembrový duel priniesol remízu. Stále je však spájaný aj s Anthonym Joshuom, ktorý drží všetky ostatné opasky a mohlo by tak opäť dôjsť k ich zjednoteniu. Joshua bude boxovať o tri týždne, na prvého júna je naplánovaná jeho premiéra na americkej pôde proti Andymu Ruizovi. Potom sa opäť začne netrpezlivé čakanie na jeho súboj Joshua - Wilder.