Novinky - 23.05.2019 20:07

Českého brankára lanári Bayern či Barcelona

Zdroj: huste.tv/youtube

Pár rokov nazad Petr Čech v bráne futbalovej reprezentácie nemal konkurenciu ani alternatívu. Dnes je situácia úplne iná a naši západní susedia si na tento post môžu vyberať z viacerých kvalitných gólmanov naprieč Európou. Tomáš Vaclík chytá za Sevillu, Tomáš Koubek je oporou Rennes, v domácej súťaži vyrástol v majstrovskej Slavii Ondřej Kolář, Lukáš Zíma legionárči v talianskom Livorne a veľkým menom je aj Jiří Pavlenka. Ten v aktuálnej sezóne držal nad vodou Werder Brémy, ktorý sa v porovnaní s minulou sezónou dostal oveľa bližšie k miestenkám do pohárovej Európy a ušli mu len o jediný bod.

Pavlenkove výkony si všimlo hneď niekoľko slávnych svetových klubov a v súčasnosti sa hovorí o záujme troch gigantov - Bayern, Juventus a Barcelona. V Bundeslige si udržal chvályhodný priemer 1,38 gólu na zápas a čisté konto si udržal sedemkrát. Vynuloval napríklad strelcov Schalke či Wolfsburgu. Že je o jeho služby záujem, to vedenie Werderu vôbec neprekvapuje a pre nemecké médiá športový riaditeľ Frank Baumann priznal, že ponuky evidujú. Z rodinných dôvodov sa však podľa jeho slov český gólman sťahovať nebude.

Ostravský odchovanec totiž s partnerkou očakáva prírastok do rodiny, čo práve ideálne obdobie na sťahovanie do inej krajiny nie je. Aj jeho agent kontakt s niekoľkými veľkými tímami priznal a k nemecko-taliansko-španielskemu triu pridáva aj údajnú trojicu nápadníkov z anglickej ligy. Dodal však známe klišé o tom, že sa Pavlenka cíti v Brémach dobre a špekuláciami sa momentálne nezaoberá.