Novinky - 25.05.2019 14:57

Slovák v bojoch o Stanley Cup, Memorial Cup a možno aj Calder Cup

Zdroj: sita/youtube

Slovenský hokej bude mať aj tento rok zastúpenie vo finále Memorial Cupu. O celkové víťazstvo v zámorskej juniorskej súťaži CHL bude bojovať domáci Halifax proti tímu Rouyn-Noranda so slovenským útočníkom Patrikom Hrehorčákom v kádri. Finále je na programe v nedeľu. Rovnaké družstvá proti sebe stáli v tejto sezóne aj vo finále QMJHL, kde boli úspešní hráči Rouyn-Norandy. CHL je súťaž zastrešujúca tri kanadské juniorské hokejové ligy - WHL, OHL a QMJHL. Víťazi týchto troch súťaží každoročne bojujú o Memorial Cup, trofej pre celkového víťaza CHL.

Finále seniorskej AHL má na dosah jeho krajan Tomáš Jurčo, ktorý síce v minulom zápase chýbal pre chorobu, no jeho Charlotte Checkers vyhralo na ľade Toronta Marlies 4:1 a v semifinále play-off sa ujalo vedenia 3:2. Košický rodák odohral v doterajšom priebehu play-off AHL 12 duelov s bilanciou 6 gólov a 6 asistencií a to ho radí na deviate miesto v tabuľke produktivity vyraďovacej časti. V semifinálovej sérii proti Torontu sa 26-ročný Jurčo dosiaľ prezentoval 2 gólmi a 3 asistenciami v štyroch zápasoch.

Už dlhšie známym faktom pritom je, že finále NHL sa bude týkať Jaroslava Haláka a Zdena Cháru. Slovenský gólman síce ešte v play-off šancu nedostal, no 42-ročný obranca je stabilnou súčasťou zostavy Bostonu Bruins. Cez postup cez Toronto, Columbus a Carolinu prispel v súčte tromi kanadskými bodmi a vo finále jeho tím narazí na St. Louis Blues. Boje o najprestížnejší Stanley Cup začínajú v utorok o 02:00 nášho času.