Novinky - 25.05.2019 18:21

Nováčikom Fortuna ligy FK Pohronie. Popradčania do baráže

Zdroj: sita/Facebook

Futbalisti FK Pohronie triumfovali v II. futbalovej lige a premiérovo si zahrajú najvyššiu slovenskú súťaž Fortuna ligu. Tím sídliaci v Žiari nad Hronom o tom rozhodol až v záverečnom 30. kole po hladkom víťazstve na ihrisku Šamorína 3:0.

V priamy postup dúfal aj Poprad, ktorý mal pred posledným duelom identický počet bodov aj vyrovnané skóre zo vzájomných zápasov, no o tri góly horšie skóre. Lenže doma proti Petržalke nielenže nedokázal zvíťaziť vysokým rozdielom, nezískal ani bod a prehral 0:1. O účasť v budúcej sezóne Fortuna ligy môžu Podtatranci ešte zabojovať v dvojzápase s Trenčínom.

Okrem situácie na čele sa definitívne určilo aj poradie na chvoste poradia druhej najvyššej súťaže. O súťaž nižšie putujú Lipany, ktorým nepomohla ani výhra nad Interom Bratislava v poslednom kole. Tou ŠK Odeva prerušila deväťzápasovú šnúru prehier. Vypadnutiu sa nevyhol ani bratislavský klub a kvarteto nešťastných dopĺňa Trebišov a Tatran Prešov. Trebišovčania sa rozlúčili prehrou v Komárne, "Koňare" domácou prehrou s Banskou Bystricou.