Novinky - 26.05.2019 16:58

Balotelli až do konca sekať dobrotu nedokázal

Zdroj: huste.tv/Twitter

Taliansky útočník Mario Balotelli absolvoval na svoje pomery až nezvyčajne slušný ročník v Ligue 1. Nazbieral síce v sezóne desať žltých kariet, čo je na útočníka naozaj vysoké číslo, ale všetko sa zaobišlo bez nejakého priveľkého excesu, ktorý by hrozil predčasným koncom v Marseille. Prislušný ročník si však vyventiloval v záverečnom kole proti Montpellieru. Šlo o priamy súboj o konečnú piatu priečku, už bez nároku na pohárovú Európu.

Olympique potvrdil svoju silu v domácom prostredí, vyhral 1:0 a nakoniec zaostal za predkolom Európskej ligy o päť bodov. Jeidiný gól stretnutia padol v 56. minúte. O tri minúty neskôr sa na trávnik dostal aj Balotelli a stihol svojmu mužstvu záver poriadne skomplikovať. Nezmyselný zákrok v strede poľa tri minúty pred koncom riadnej hracej doby viedol k červenej karte a hosťujúci Montpellier sa vďaka tomu mohol nadýchnuť k záverečnému presilovkovému náporu.

S celkovým počtom jedenástich kariet bol Mario Balotelli v tejto sezóne štvrtým najčastejšie trestaným hráčom francúzskej ligy. Spomedzi ofenzívne ladených hráčov sa mu "vyrovnal" len spoluhráč Lucas Ocampos z Marseille. Od Taliana sa však očakávali prevažne góly, s ktorými to vyzeralo po prestupe z Nice do Marseille sľubne. Skóroval sedemkrát v prvých deviatich vystúpeniach za nový tím, no potom zásahy už až tak rýchlo nepribúdali. Skončil celkovo na ôsmich zásahoch. Zaostal tak o desať gólov za najlepším strelcom svojho tímu, Florianom Thauvinom, a o 25 za ligovým topkanonierom Kylianom Mbappém.