Novinky - 26.05.2019 19:00

Ústupok voči Chabibovi. Novinka poteší európskych fanúšikov

Zdroj: huste.tv/youtube

Vedenie UFC evidentne cíti, že boje o titul v ľahkej váhe by sa po dlhšej odmlke už dobre predávali a robí všetko preto, aby naspäť do akcie zaradilo McGregora, Nurmagomedova, Fergusona či Natea Diaza. V prípade dagestanského šampióna tejto váhovej kategórie stále zostával problém suspendácie jeho "bratov" Abubakara Nurmagomedova a Zubaira Tuchugova, ktorý Nevadská atletická komisia skrátila. Podarilo sa to vyriešiť priam šalamúnsky. Hoci mal ich trest trvať až do októbra, obaja podali sťažnosť, že na rozdiel od Chabiba nedostali možnosť skrátenia trestu za nejakú verejnoprospešnú činnosť.

Obaja sa do klietky môžu vrátiť o 35 dní skôr, pokiaľ vydokladujú akúkoľvek dobročinnú športovú prácu s mládežou. Príprava návratu Chabiba Nurmagomedova je pritom už v plnom prúde. Vie sa, že to bude 7. septembra proti Dustinovi Poirerovi v rámci galavečera UFC 242. Jeho dejiskom bude Abú Zabí a okrem šampióna sa tam predstavia aj viacerí bojovníci z dagestanského alebo arabského prostredia. Vie sa zatiaľ o Khalidovi Tahovi, Belalovi Muhammadovi a predstaviť sa má aj Japonec Takashi Sato, ktorý len v apríli na scéne UFC úspešne debutoval.

Arabský MMA večer do značnej miery poteší aj fanúšikov u nás. Pre sledovanie týchto zápasov nebude nutné privstať si ani vyčkávať do hlbokej noci. Pre časové posuny sa hlavná karta začne v prvú septembrovú sobotu o 20:00. Predzápasy ešte o štyri hodiny skôr.