Novinky - 27.05.2019 15:01

Messi sa rozhovoril o hororovom zápase na Anfielde

Zdroj: huste.tv/youtube

Pre futbalovú verejnosť to bol jeden z najväčších obratov v histórii Champions League, FC Barcelona na to spomína ako na jeden z najhorších večerov v histórii klubu. Ešte na konci apríla mohli Katalánci reálne pomýšľať na zisk "treble", no do rúk sa im dostala nakoniec len trofej pre španielskeho majstra. Tú mali do veľkej miery zaistenú už pred finálovými súbojmi v Lige majstrov a v Copa del Rey. Pred záverečným zápasom Pohára sa Argentínčan Lionel Messi pristavil aj pri dojmoch, ktoré v ňom nechala semifinálová odveta proti Liverpoolu a sú to slová, z ktorých barcelonskí fanúšikovia musia cítiť bolesť až domov.

Šlo dokonca o tlačovú konferenciu, ktorú zvolal práve Messi, čo sa stalo prvý raz za ostatné štyri roky. Poňal to ako ospravedlnenie priaznivcom a aj ako akúsi "spoveď" z najhoršieho zážitku doterajšej kariéry. Barca v domácom prostredí vyhrala nad anglickým súperom 3:0, ale o týždeň neskôr o tento náskok prišla už za 56 minút. Do konca riadneho hracieho času inkasovala ešte raz a po prehre 0:4 vypadla. "Všetkých nás to zasiahlo veľmi tvrdo a tento zápas vlastne pokazil celú sezónu," začal Messi na tlačovej konferencii a dodal kriticky k celému tímu: "Najhoršie na tom bolo, že sme ani nebojovali. Jednoducho sme ich nechali aby cez náš prešli. Všetci sme mali v hlavách, že sme šampiónmi a prežili sme obrovské sklamanie. V prvom rade z vypadnutia, v druhom zo spôsobu, akým sa to stalo, a v treťom, že sa to stalo opäť."

Katalánsky gigant sa podobným spôsobom porúčal z Ligy majstrov už v sezóne 2017/18, keď po víťazstve 4:1 nad AS Rím v prvom zápase odvetu prehral 0:3. 31-ročný Argentínčan zároveň dodal, že všetku kritiku si za tento večer zaslúžia hráči, a to predovšetkým za svoj prístup. Kritizovaný tréner Ernesto Valverde je v tom vraj nevinne. Svoju tlačovú konferenciu uzavrel Messi pozitívne s vyhlásením, že triumf v Copa del Rey bude aspoň čiastočnou náplasťou, ktorou treba sezónu zakončiť. Lenže psychická stopa na Barcelone bola viditeľná. Už v 33. minúte pohárového finále s Valenciou prehrávala 0:2. Na góly Gameira a Rodriga po zmene strán dokázal odpovedať práve Messi, no nikto sa k nemu už nepridal. Valencia ovládla túto súťaž ôsmy raz v klubovej histórii, Barca ostala na 30 triumfoch.

Tagy: TOP huste.tv