Novinky - 04.06.2019 15:01

Odvaha mu nechýba! Hokejový HC Slovan predstavil nového trénera

Zdroj: sita, huste.tv, TV JOJ

Hlavným trénerom hokejistov Slovana Bratislava sa stal Roman Stantien. Informuje o tom oficiálny web "belasých". Päťdesiatštyriročný niekdajší útočník v minulosti už pôsobil v Slovane ako hráč a neskôr aj ako asistent trénera. Do Slovana sa vracia po dvoch rokoch, v ročníku 2016/2017 pomáhal hlavnému koučovi Milošovi Říhovi. "Zmluvu podpíše do konca apríla 2021, mená ďalších členov svojho realizačného tímu by chcel oznámiť v priebehu najbližších dní," referuje web Slovana

"V osobe Romana Stantiena získava Slovan skúseného a progresívneho trénera, ktorý dokonale pozná prostredie bratislavského klubu a napriek istému časovému sklzu oproti ďalším klubom Tipsport ligy je schopný zostaviť konkurencieschopný káder a dobre ho pripraviť na najbližšiu sezónu," uvádza sa na webe bratislavského klubu.

Rodák z moravského Kyjova je odchovancom dubnického hokeja. Na svojom konte má šesť českých titulov so Vsetínom, ďalšie dva získal na Slovensku - prvý v Trenčíne a druhý v Slovane. Trénerstvu sa venuje od leta 2010. Začínal v Nitre, pokračoval v Slovane a pôsobil aj v Dubnici a v minulej sezóne v Poprade. Nedávno podpísal kontrakt s poľským Osvienčimom.

"Cítil som sa tu dobre, ale možnosť pracovať v Bratislave je akoby splnením sna. Takému klubu sa nehovorí nie. Ak by som to spravil, asi by som si už na Slovensku prácu ako tréner nenašiel," povedal Stantien pri odchode z Poľska.

Tagy: TOP huste.tv