Novinky - 05.06.2019 19:12

Z Trnavy do Slovana. Belasí vystužili defenzívu

Zdroj: huste.tv/Facebook

ŠK Slovan Bratislava ohlásil prvú posilu pre ročník 2019/20, a to z radov svojho najväčšieho rivala. Do hlavného mesta putuje holandský stopér Myenty Abena, ktorý v minulosti nazbieral 44 štartov za De Graafschap a počas uplynulej sezóny prešiel do Fortuna ligy, v červeno-čiernych farbách. Zaradil sa medzi opory tímu a jeho výkony v strede boli hodnotené vysoko pozitívne.

"Posilnenie defenzívnej formácie patrí medzi naše priority v rámci letného prestupového obdobia. Chceme ešte skvalitniť defenzívu, zdvojiť posty a zvýšiť konkurenciu," povedal pre klubový web Slovana Ivan Kmotrík mladší s tým, že tohto hráča sledoval už počas jesene. Abena sa upísal na štyri roky a bratislavskému tímu sa pokúsi pomôcť naplniť ambície postúpiť do pohárovej Európy.

Generálny riaditeľ belasých sa zároveň vyjadril aj k stopérovej trnavskej minulosti: "Chápem, že niektorí fanúšikovia môžu citlivo vnímať, v akom klube naposledy pôsobil. Chcem však zdôrazniť niekoľko skutočností. V minulosti sme sa vyjadrili, že angažovanie hráča s trnavskou minulosťou si vieme predstaviť len v prípade, že je to futbalista európskych parametrov. Som presvedčený, že Myenty tieto parametre spĺňa, čo ukázal aj počas pôsobenia v Holandsku,"