Novinky - 11.06.2019 10:10

Tlač v St. Louis gratulovala predčasne k Stanley Cupu

Zdroj: huste.tv/Twitter

Celkom nepríjemný trapas vyrobili v redakcii lokálneho amerického denníka St. Louis Post-Dispatch. Zverejnili ďakovný list prezidenta St. Louis Blues, v ktorom hodnotil úspešnú sezónu zakončenú ziskom Stanleyho pohára, na ktorom majú podiel aj skvelí fanúšikovia, verejnosť, sponzori a partneri klubu. Toto vyhlásenie bolo evidentne pripravené vopred a do tlače sa malo dostať hneď ráno po zisku najslávnejšej hokejovej trofeje. A tu nastal problém. Blues mali možnosť v nočnom zápase ročník 2018/19 ukončiť, čo im však nevyšlo. Predovšetkým pokazená záverečná tretina znamenala vysokú prehru 1:5, no gratulácia hokejistom sa do tlače napriek tomu dostala.

Lokálny denník v St. Louis predčasne gratuloval k Stanley Cupu
Zdroj: Twitter

"Vyhrať Stanley Cup je pre mnohých z vás splneným snom. Všetci si budeme dobre pamätať, kde sme boli, čo sme robili a ako sme sa cítili, keď Blues priviezli domov túto trofej. Každý bude mať celú knihu spomienok, ktorú predá ďalším generáciám," zahŕňa reč Toma Stillmana a obsahuje napríklad aj radosť z toho, ako sa triumfálne celé mužstvo prevezie centrom St. Louis. Americké médiá už teraz píšu o jednom z najväčších trapasov, ktorý sa kedy v súvislosti so Stanley Cupom stal. Ešte znásobený bude, pokiaľ Bruins sériu otočia a avizované oslavy sa vôbec nenaplnia. Stav série je totiž vyrovnaný 3:3 a rozhodnutie prinesie až štvrtkové ráno.

Hlavy v redakcii denníka napriek tomuto zlyhaniu padať nebudú a podľa oficiálneho stanoviska to médium vzalo celkom s humorom. Za uniknutú správu sa ospravedlnilo a pridalo aj dodatok, že tento text hrdo do vydania zaradí o tri dni. Ak by sa tak nestalo, poriadne to zamrzí aj hráčov. Po prehre v prvom a treťom finálovom zápase dokázalo St. Louis vyhrať nasledujúce dva zápasy a dostalo do rúk prvý mečbal. Lenže posledný krok býva tým najťažším a Bruins sa výsledkami 2:1 a 5:1 vrátili do hry.