Novinky - 11.06.2019 14:01

Prehraná odveta môže znamenať Joshuov koniec kariéry

Zdroj: huste.tv/youtube

Otázka budúceho držiteľa opaskov ťažkej váhy sa v priebehu pol roka poriadne zamotala. Deontay Wilder v decembri minulého kalendárneho roka mal poriadne problémy s Tysonom Furym a hoci ho zopárkrát poslal k zemi, zrodila sa nečakaná remíza. Ešte viac otáznikov však ostalo potom, ako Anthony Joshua na začiatku júna podľahol Andymu Ruizovi Jr. Z plánovaného zápasu Wilder - Joshua na čas pravdepodobne zíde a väčší zmysel by dával súboj prvého menovaného s Ruizom alebo odveta v Furym. Popri tom však bude verejnosť zvedavá, ako sa AJ otrasie z prehry na K.O., ktorá ukončila jeho 22-zápasovú víťaznú šnúru.

"Je veľký tlak na to, aby sa uskutočnila odveta, ale pokiaľ ju prehrá, jeho kariéra sa dostane do komplikovanej situácie," povedal Joshuov promotér Eddie Hearn s dodatkom, že klauzula o odvete bola zahrnutá v kontrakte, ktorý so zástupcami Ruiza podpísali ešte pred súbojom v Madison Square Garden. Ten skončil v siedmom kole, keď už ringový rozhodca britskému favoritovi po štvrtom páde neumožnil vstať. "Situácia je taká, že stratil svoje opasky, ale má možnosť získať ich späť. Ak sa tak nestane a prehrá opäť, neukončí mu to kariéru, ale určite ho to prinúti zamyslieť sa nad tým. A to výrazne skôr ako sme to očakávali," povedal Hearn pre jeden zo športových podcastov BBC.

Práve takýto scenár predpokladá Tyson Fury, ktorý sa momentálne "motá" okolo opaskov. V roku 2015 zdolal Vladimira Klička, hoci ho mnohí mali za šoumena bez šance na víťazstvo. Po ňom prišli ďalšie tri duely, v ktorých premožiteľa nenašiel, vrátane toho s Wilderom. Tento víkend ho čaká Nemec Tom Schwarz, ktorý vyhral všetkých doterajších 25 zápasov. Pokiaľ britský boxer vyhrá, priblíži sa ďalšiemu veľkému zápasu. Briti by ho radi videli proti krajanovi Joshuovi, no takémuto stretnutiu príliš neverí: "Keď Joshua prehrá odvetu, šance na naše stretnutie budú mizivé. Keď ho dokáže poraziť malé tučné dieťa, ľudia si povedia, že ho už zdolá ktokoľvek. Ja som tučným dieťaťom. Zhodil som zo 400 libier (pozn. 181 kilogramov) a pokiaľ to už nie je tučnota, potom neviem čo," vyhlásil pre CNN svojím typickým spôsobom. Jeho blížiaci sa duel so Schwarzom ho pritom mimoriadne nevzrušuje: "Je to ďalší chlapík, ktorý si nasadí rukavice, snaží sa robiť si svoju prácu a vyhrať nad Tysonom Furym. Pred ním to skúšalo už 28 profesionálnych boxerov a taktiež zlyhali,"