Novinky - 11.06.2019 18:14

Ronaldo si hľadal spoluhráča priamo na trávniku

Zdroj: huste.tv/Twitter

Historicky prvými víťazmi UEFA Nations League sa stali futbalisti Portugalska. Tí vo finále zdolali Holanďanov 1:0 gólom Goncala Guedesa, útočníka španielskej Valencie. Po zlate na európskom šampionáte pred tromi rokmi tak pridali ďalší mimoriadne dobrý výsledok, ktorým potvrdili, že zďaleka nestoja na jedinej hviezde a treba s nimi do budúcna počítať. To Holanďania čakajú na výraznejší úspech od bronzu na MS 2014. Na posledné MS ani EURO sa dokonca nekvalifikovali.

Napriek finálovej prehre by ste slzy v tvárach zdolaného finalistu hľadali márne, dokonca sa vytvorili portugalsko-holandské dvojičky, ktoré spoločne po záverečnom hvizde vtipkovali. Jednou z týchto dvojičiek bol aj Cristiano Ronaldo a Matthijs De Ligt. Na tom by nebolo nič mimoriadne zaujímavé, no zaujala téma ich rozhovoru, ktorú novinárom prezradil 19-ročný bek. Portugalský kapitán mu poradil, aby reagoval na volanie Juventusu a počas tohto prestupového obdobia sa presťahoval do Turína. De Ligt pritom najprv Ronaldovi nerozumel a keď mu ten zopakoval radu, rozosmial sa.

Že semifinálová účasť v Lige majstrov povedie k rozpredaniu Ajaxu Amsterdam, je v médiách už dlhšie horúcou témou. Mladučký kapitán by pritom mal patriť medzi prvých. Najviac sa doteraz hovorilo o záujme Manchestru United či Barcelony, no Ronaldo by v pozícii skauta Juventusu mohol zafungovať. Že dostane takúto ponuku na prestup priamo na ihrisku, De Ligt rozhodne netušil, no o svojej budúcnosti zatiaľ hovorí veľmi opatrne. "Mám pred sebou dovolenku a na nej budem poriadne rozmýšľať. Pre mladého hráča, akým som ja, je najdôležitejšie byť v klube, kde budem pravidelne hrávať," odpovedal novinárom na otázku, ktorú si priam vypýtal priznaním, že s portugalskou hviezdou prehodil slovko o svojej budúcnosti.