Novinky - 11.06.2019 19:53

Vstupenka stála mesačnú výplatu a domáci dostali debakel

Zdroj: huste.tv/youtube

Počas základnej časti mali v celoligovom porovnaní podpriemerné ceny vstupeniek, no posledný domáci duel v sezóne sa predával v čiastkach blížiacich sa mesačnej výplate. Reč je o St. Louis Blues, ktorí minulý rok ani len neprenikli do vyraďovacej časti. V noci z nedele na pondelok sa mohli tešiť zo zisku prestížneho Stanley Cupu, vôbec prvý raz v histórii klubu. Nad Bostonom Bruins viedli v sérii 3:2 a pred domácim publikom stačilo spraviť posledný krok. Takmer 19 tisíc fanúšikov však namiesto toho videlo vysokú prehru domácich 1:5.

V Amerike dokážu po takýchto vstupenkách fanúšikovia skákať ako šialení. Vidieť svojich miláčikov ovládnuť domácu súťaž je zážitkom, ktorému sa vyrovná máločo. Pokiaľ sa divák chcel priamo do Enterprise Areny dostať, zaplatiť musel 2 200 dolárov, a to mal stále najhoršie miesta v hale. Tie najdrahšie sa predávali na úrovni 14 tisíc dolárov. Chcieť na takýto duel vziať dvoch synov - až hrôza pomyslieť. Rôzne zdroje pritom vyčíslili, že priemerne zarábajúci obyvateľ Missouri zarába do troch tisíc mesačne. A to je zhruba čiastka, ktorú bolo treba zaplatiť za tú lacnejšiu kategóriu vstupeniek.

Bezmála devätnásťtisícová návšteva bola dôkazom toho, že to fanatikov neodradilo a starali sa o atmosféru, ktorá však v radoch domácich každým inkasovaným gólom klesala a pri záverečnej siréne bola takmer na bode mrazu. Šlo pritom o ceny, ktoré sa radili medzi najdrahšie, aké kedy na športové podujatie v Spojených štátoch šli do predaja. Za menšie peniaze sa dá pokojne navštíviť aj slávny Super Bowl. Drahšie bolo akurát bejzbalové finále Svetovej série 2016 medzi Clevelandom a Chicagom. Aj vtedy však hostia predražené oslavy pokazili.