Novinky - 12.06.2019 09:11

V pätnástich tenis nechala, po návrate vyhrala Roland Garros

Zdroj: huste.tv/youtube

Za víťazmi a víťazkami prestížnych podujatí sú niekedy veľmi zaujímavé kariérne a životné príbehy. Takýmto prípadom je aj Ashleigh Bartyová, ktorá sa na Roland Garos dočkala svojho prvého grandslamového titulu, keď z turnaja postupne vyprevadila Pergulovú, Collinsovú, Petkovicovú, Keninovú, Keysovú, Anisimovovú a nakoniec aj Vondroušovú. Na konto jej tak bola pripísaná prémia 2,62 milióna dolárov, a to ešte pár rokov nazad tvrdila, že v tomto športe svoju budúcnosť nevidí.

Rodáčka z austrálskeho Ipswichu v roku 2011 vyhrala juniorský Wimbledon. Po ňom však cítila tlak z viacerých strán. Začala byť vnímaná ako sľubný tenisový talent a reprezentantka budúcej silnej austrálskej generácie. Ten sa jej znášal ťažko a o tri roky neskôr sa rozhodla, že tenis nie je pre ňu tým pravým. Väčší dôraz preto kládla na kriket, ďalší šport, ktorému sa venovala. Dvere na kurty však za sebou definitívne nikdy nezatvorila.

Začiatkom roka 2016 opäť názor zmenila a usúdila, že ju to s raketou baví viac. V tom čase bola 623. hráčkou svetového poradia. Dnes, po triumfe na Roland Garos, je dvojkou, hneď za Naomi Osakovou. V 23 rokoch je tak obrovskou športovou hviezdou a vo vlasti obdivovanou postavou. Mnohí dávajú za vzor jej životné názory, postoje a aj to, že nemá žiadne hviezdne maniere. Ona sama pritom za svoj vzor považuje Evonne Goolagongovú Cawleyovú. Bývalá jedenásťnásobná grandslamová šampiónka bola paradoxne človekom, ktorý jej pred pár rokmi poradil, aby si od tenisu dala oddych.