Novinky - 12.06.2019 16:45

Ševčenková sa po brutálnom K.O. už nikoho nebojí

Zdroj: huste.tv

Kyrgizská bojovníčka Valentina Ševčenková prešla do sveta MMA ako rešpektovaná thaiboxerka, slušne zapracovala aj na svojom jiu-jitsu a momentálne svoje kvality potvrdzuje v UFC. Má parádnu bilanciu 17-1, z toho dvanásťkrát vyhrala pred limitom. Svoju likvidačnú silu kopov naplno predviedla na UFC 238, keď v úvode druhého kola brutálne uspala Jessicu Eyeovú. Opasok v mušej ženskej váhe bez problémov obhájila a spokojne môže hľadieť, ktorá z potenciálnych vyzývateliek sa jej po tomto odváži postaviť do cesty ako ďalšia. Sama si pritom hlavu nad tým neláme. O svojich kvalitách je presvedčená.

"Vždy som tvrdila, že som komplexná bojovníčka. Vedela som, že pokiaľ chcem udržať titul šampiónky, musím sa zlepšovať vo všetkých oblastiach a to je presne to, čo robím. Pracujem na sebe, aby som bola najlepšia na sveta a som naozaj šťastná, že sa mi to podarilo ukázať v tomto zápase," povedala Ševčenková krátko po víťaznom titulovom zápase v Chicagu. Po divočine medzi Fergusonom a Cowboyom latku rozhodne nepodliezla a na hlavný zápas večera Cejudo - Moraes nemohli byť fanúšikovia naladení lepšie.

Viacerí diváci sa v prvom momente začali obávať o Eyeovú. Po bezvládnom páde tela Američanky to vyzeralo veľmi zle, no emócie jej premožiteľky boli v tej chvíli nastavené trochu inak: "V prvom momente sa nad týmto zamýšľať nemôžete, pretože boj stále trvá. Keď padala k zemi, stále som myslela na to, že môže ešte vstať. Nevedela som, ako tvrdo cítila ten úder ona. Až keď rozhodca ukončil zápas a šla som do svojho rohu, videla som, že stále nevstáva. Až vtedy sa mi do hlavy dostal strach o ňu," Dodáva však, že aj o tomto je MMA. Pokiaľ súpera neknokautujete, je možné, že on toto spraví vám.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Počas tlačovej konferencie po turnaji spomenula, že by sa rada predstavila na jednom evente so svojou sestrou Antoninou. Tá má v UFC zatiaľ vyrovnanú bilanciu 1-1. Koncentruje sa však viac na svoje vlastné vystúpenia a ďalšiu obhajobu titulu by rada absolvovala približne o štyri mesiace. Nech to bude ktokoľvek z prvej desiatky tejto váhovej kategórie, rada sa jej vraj postaví. "Hocikto, kto sa nachádza na prvej priečke mušej váhy, by mal dostať šancu na titulový zápas," povedala s vedomím, že doterajšou jednotkou bola práve zdolaná Eyeová. Ako jedna z najpravdepodobnejších možností sa momentálne javí Katlyn Chookagianová, ktorá v ten istý večer zdolala Joanne Calderwoodovú. Pol roka predtým však podľahla Eyeovej a v súboji s hviezdnou Ševčenkovou by mohla dopadnúť veľmi podobne.