Novinky - 12.06.2019 10:44

Prvé majstrovstvá Slovenska v headise na HUSTE.tv

Zdroj: uniba

Prvé Majstrovstvá Slovenskej republiky v mladom atraktívnom športe Headis sa uskutočnia dňa 14.6. 2019 od 9:00h v Bory Mall v Bratislave. 

Turnaj oficiálne otvorí o 10.00h vedenie Univerzity Komenského v Bratislave, vedenie Hlavného mesta SR Bratislavy, vedenie Bratislavského samosprávneho kraja a vedenie Headisu pre Českú a Slovenskú republiku. 
Tridsaťdva najlepších hráčov headisu na Slovensku si zahrá o titul majstra Slovenska 2019. Diváci sa môžu tešiť na bronzového medailistu z posledných majstrovstiev Európy – Denisa Kureka (alias Dendiik), ktorému vo svetovom rebríčku aktuálne patrí 19. miesto. Medzi najlepších hráčov na Slovensku patrí aj košický všestranný športový klenot Marián Žigala, ktorý je stále držiteľom slovenského halového rekordu juniorov v skoku o žrdi – 515 cm. Tiež je bývalým majstrom sveta v nohejbale a chce sa pokúsiť o ďalší titul v headise.

Podujatie sledujte LIVE na HUSTE.tv!

„Som veľmi rád, že som mal možnosť zastrešiť tento unikátny turnaj. Osobne mám k športu veľmi blízko. Aj keď je headis pre niektorých stále neprebádanou aktivitou, myslím si, že o to viac by sme mali oceniť entuziazmus a výkony zúčastnených. Aj pre mňa to bude premiéra a už sa, hoc len ako divák, veľmi teším,“ povedal rektor UK Marek Števček.