Novinky - 12.06.2019 15:37

Miroslav Šatan potvrdil, že do toho ide

Zdroj: sita

Generálny manažér slovenských mužských hokejových reprezentácii Miroslav Šatan sa bude uchádzať o post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Svoje rozhodnutie oznámil na stredajšom tlačovom brífingu v Bratislave. Mená jeho protikandidátov zatiaľ nie sú oficiálne známe, no podľa denníka Šport by nimi mohli byť kapitán majstrov sveta z roku 1985 Dárius Rusnák a predseda Dozornej rady SZĽH Jaroslav Šmátrala.

"Prebehlo veľa rozhovorov vo vnútri hnutia a viaceré kluby ma vyzvali, aby som išiel kandidovať na post prezidenta SZĽH a získal podporu ostatných klubov. Túto výzvu prijímam. Nejde do toho sám, chcem priniesť nejaký tím ľudí, s ktorými sa chcem zaoberať problémami slovenského hokeja. Našim cieľom je budovanie akadémií, podpora vzdelania a vytvorenie atraktívneho prostredia pre rodičov a hráčov," povedal na tlačovom brífingu Miroslav Šatan.

Miroslav Šatan sa zároveň vyjadril, že pozícia prezidenta SZĽH je pre neho väčšia výzva ako pozícia generálneho manažéra. "Rozhodol som sa preto, lebo za tie dva roky som videl, že sa vecí hýbu správnym smerom. Zlepšilo sa fungovanie zväzu, financie - kluby dostávajú viac peňazí. Doniesli sme zahraničných odborníkov, ktorí posunuli slovenských hokej dopredu. Na Slovensku je veľa ľudí zapálených pre hokej, ale potrebujú kvalitné podmienky, aby ho mohli robiť. Je to väčšia výzva ako robiť generálneho manažéra," vyjadril sa Šatan.

Rodák z Topoľčian v krátkosti predstavil svoj plán na budúce roky a vyjadril sa aj k možnej spolupráci so súčasným reprezentačným trénerom. "O desať rokov by som chcel vidieť plne funkčné akadémie, možno keby každý kraj mal aspoň jednu svoju. Je to cieľ, ktorý sa dá splniť, ak všetky zložky budú spolupracovať. Na vízii pre kluby chcem popracovať, stretnúť sa s nimi a vypočuť si ich problémy. Ja mám nejaké predstavy, ktoré sú v nedokončenom stave a dajú sa vylepšiť. Súčasťou našej vízie je aj tréner Craig Ramsay, takže ho oslovíme na ďalšiu spoluprácu," povedal na brífingu Šatan.

Podporu najlepšiemu strelcovi v histórii slovenskej reprezentácie nedávno vyslovil aj súčasný prezident SZĽH Martin Kohút. "Podľa mňa je správny človek na to, aby bol na čele SZĽH," skonštatoval Kohút. Nová hlava hokejového zväzu bude známa v stredu 26. júna počas volebného Kongresu SZĽH.