Novinky - 14.06.2019 14:40

Nedôstojné! Američanky rozdelili fanúšikov na dva tábory

Zdroj: huste.tv/youtube

Americkým futbalistkám sa na práve prebiehajúcich majstrovstvách sveta podarilo rodzeliť fanúšikov do dvoch táborov hneď svojim prvým zápasom. Časť ich kritizuje a za rozdrvenie Thajska im želá skoré vypadnutie, zvyšok im aj vďaka tomuto vystúpeniu titul želá. Reprezentantky USA majú za súperky v základnej skupine F Švédsko, Čile a Thajsko. S posledným menovaným stihli odohrať duel hneď v úvode šampionátu a zrodilo sa šokujúco vysoké víťazstvo 13:0. Evidovaný tak je nový rekord v histórii ženských MS, ktorý doteraz držali Nemky. Tie si v roku 2007 poradili s Argentínou jedenásťgólovým rozdielom. Hviezdou zápasu sa stala Alex Morganová, na klubovej úrovni nastupujúca za Orlando Pride. Tá dokázala sieť sama rozvlniť päťkrát, pridala k tomu aj dve gólové prihrávky a po prvom turnajovom kole by sme ťažko hľadali hráčku, ktorá by sa jej produktivitou aspoň približovala.

Bola to pritom práve ona, kto bezprostredne po záverečnom hvizde utešoval viaceré súperky. Thajské reprezentantky svoje zlyhanie niesli ťažko a bezprostredne po súboji slzy tiekli potokom. Internetom sa okamžite po skončení duelu začala šíriť veľká kritika na adresu Američaniek, ktoré si podľa niektorých takéto poníženie súperiek mohli odpustiť. Po prvom polčase viedli trojgólovým rozdielom, po hodine hry mali už sedemgólový náskok. Potom prišiel dvadsaťminútový útlm, počas ktorého favoritky trikrát striedali a nasledoval zvyšok ich kanonády. Každý z gólov navyše patrične oslávili

Niektorí tvrdia, že po siedmich strelených góloch mohli Američanky zápas vypustiť a zvyšok už len formálne "ukopať". Takto podľa nich prejavili súperkám z Ázie absolútny nedostatok rešpektu. Tento postoj je v ostrom kontraste s druhou stranou. Tá upozorňuje, že pri troch odohraných skupinových dueloch môže byť nakoniec každý gól dôležitý a fanúšikovia, ktorí si zakúpili na duel vstupenku, si nezaslúžili vidieť nudu v záverečnej polhodine len preto, že Thajsko nebolo schopné ukázať nič. Za zváženie stojí aj systém kvalifikovania na šampionát. Ázijský kontinent je zastúpený až štyrmi tímami a potom sa nájde dvojica, medzi ktorou je takýto priepastný výkonnostný rozdiel.