Novinky - 15.06.2019 13:17

Divoký skrat tenistu, súper sa mu bál podať ruku

Zdroj: sita/youtube

V tenise sa často zakladá na tom, že hráči by mali držať svoje emócie na uzde a prejavovať rešpekt voči súperom. Nie vždy je však táto požiadavka stopercentne splnená a ukážku toho predviedol Španiel Mario Vilella Martínez. Na challengerovom turnaji v kazašskom Šymkente sa stretol s Bosniakom Tomislavom Brkičom a podľahol mu 1:2 na sety.

Emócie museli v 23-ročnom Španielovi vrieť už dlhší čas. Po jasnom víťazstve prvého setu 6:1 ten ďalší prehral 2:6 a víťaza malo určiť najvyrovnanejšie tretie dejstvo. Za stavu 5:6 bol Vilella Martínez na podaní s vedomím, že ho nesmie stratiť. Lenže na konci poslednej výmeny zápasu bola jeho nevynútená chyba a s ňou prehra.

Nasledoval nervózny výlev, ktorého súčasťou bolo šesť tvrdých úderov rakety o zem a jej následné zahodenie do plotu. Za horkokrvných sa väčšinou zvyknú označovať Balkánci, no Brkić v tomto prípade chvíľu váhal, či súperovi vôbec smie a chce ísť podať ruku. Porazený tenista sa vyzúril na rakete a z kurtu už zišiel pokojný. Rozhodca to nechal bez povšimnutia a udelená nebola ani dodatočná pokuta. Môže za to predovšetkým fakt, že šlo o menej prestížny turnaj, na akých sú arbitri trochu ochotnejší prižmúriť oči.