Novinky - 15.06.2019 16:02

Futbalisti z Bukurešti nesmú mať smartfóny

Zdroj: huste.tv

Kontroverzný majiteľ rumunského futbalového klubu FCSB (niekdajšia Steaua Bukurešť) udivuje svet obmedzeniami, ktoré naordinoval svojim hráčom. Gigi Becali je presvedčený o tom, že moderné technológie a ich pričasté používanie sú pre ľudí škodlivé a svoj klub hodlá pred nimi čo najviac chrániť. Už dávnejšie nechal z hotelových izieb, v ktorých niektorí hráči žijú, odobrať televízory. Teraz zašiel ešte ďalej a vzal im smartfóny.

"Viete, že vedci zistili, že keď hráte počítačovú hru, zasahuje to rovnakú časť mozgu ako napríklad kokaín?" presvedčene vysvetľoval v televíznej diskusii rumunský politik a podnikateľ, ktorého majetok sa v roku 2018 odhadoval na 600 miliónov dolárov. "Nakúpime telefóny s tlačidlami a dáme ich hráčom. Pokiaľ chcete hrať za klub, akým je FCSB, musíte mať takýto telefón. To je pravidlo," ozrejmil pred moderátorom aj ďalším hosťom, ktorý len nechápavo krútil hlavou.

Nejde pritom o prvý zvláštny krok šesťdesiatnika. V minulosti už pre média oduševnene vysvetľoval aj to, ako veľmi neznáša homosexuálov a ako majiteľ klubu sa bude snažiť predísť tomu, aby nejaký hájil farby 26násobného majstra Rumunska. Nedávno skončená sezóna však zlatý koniec nemala. Napriek víťazstvu v poslednom kole nad Klužou, titul ostal v rukách súpera.