Novinky - 17.06.2019 18:38

City zaplatili šialenú čiastku za 14-ročného chlapca

Zdroj: huste.tv

Anglický futbalový klub Bolton Wanderers má vážne finančné problémy a do začiatku novej sezóny bude prežívať veľmi neisté obdobie. Jeho dôsledkom bude aj odchod viacerých opôr alebo vychádzajúcich hviezd a káder pre tretiu ligu sa bude dotvárať z toho, čo ostane k dispozícii. Najviac sa momentálne píše o odchode Daniela Ogwurua, len 14-ročného mladíka, a City zaňho zaplatia divokých 100 tisíc libier.

Zaujímavým to robí aj fakt, že Ogwuru môže počas leta prestúpiť zadarmo, keďže sa jeho kontrakt v Boltone končí. Úradujúci šampión si však chce byť istý, že zakotví práve v jeho akadémii a vyhnúť sa tak preťahovaniu s ostatnými záujemcami. Aj preto je ochotný vynaložiť šesťmiestnu čiastku, ktorá zahŕňa viaceré bonusy viazané na to, či sa v klube uchytí a či sa časom prebojuje do A-tímu.

Čiastka, ktorá pribudne do boltonského rozpočtu je síce príjemná, ale budúcnosť zďaleka nezaistí. Mužstvo, ktoré ešte v sezóne 2011/12 hralo Premier League, očakáva, kedy ho preberie nový majiteľ. V aktuálnom ročníku vyhral v Championship len osem zo 46 ligových zápasov a na záchranu mu stačilo dvanásť bodov.