Novinky - 18.06.2019 13:00

Geniálny pass Carlosa a zosmiešnený Carragher

Zdroj: sita/youtube

Stamford Bridge minulý víkend hostil na svojom trávniku exhibičný zápas s charitatívnym nádychom, ktorý obstarali legendy anglického futbalu proti výberu sveta, ktorý skladal šprintér Usain Bolt. Na oboch stranách sa predstavili viaceré niekdajšie veľké mená futbalového sveta, ale doplnené boli viacerými "celebritnými" hosťami, ktorí sa v priebehu zápasu aspoň na pár minút dostali na trávnik. Súčasťou anglickej zostavy bol David Seaman, Jamie Carragher, John Terry či Michael Owen, svetový výber počítal s Juliom Cesarom, Robertom Carlosom, Robertom Piresom, Ericom Cantonom alebo Didierom Drogbom.

Mnohých zaujímalo, ako vedia kopať do lopty pozvané celebrity, ale futbalový rozmer veci zlepšovali mená známe práve z trávnatých plôch. O jeden z najefektnejších momentov stretnutia sa postaral Roberto Carlos. Brazílsky obranca, ktorý bol v rokoch 1996 až 2007 oporou Realu Madrid, zrealizoval perfektný volej pätičkou a takto navyše loptu naservíroval priamo na spoluhráča. 46-ročný rodák zo Sao Paula bol v kariére preslávený najmä perfektnými priamymi kopmi, ale aj na tomto podujatí predviedol, že sa mu lopta neodcudzila a stále s ňou dokáže veľké kúsky.

V opačnom svetle sa predviedol obranca Jamie Carragher. Ten už dlhé roky pôsobí ako televízny odborník a analytik, pričom často pomerne ostro kritizuje hráčov na trávniku. Sám sa pritom v tejto exhibícii prezentoval trestuhodnou hrubkou, keď nedokázal odhlavičkovať loptu spred vlastnej šestnástky a stopercentnú príležitosť ponúkol kapitánovi súpera. O to viac si ho niektorí podali a zamýšľali sa nad tým, ako by sa asi vyjadril k podobnému zaváhaniu stopéra s 38 reprezentačnými štartami. Usain Bolt šancou nepohrdol a vďaka nemu výber sveta znížil na 1:2. Nakoniec sa "hostia" dočkali aj vyrovnania a tešili sa z víťazstva po strelách z bieleho bodu.

Takto vyzeral celý exhibičný zápas s charitatívnym rozmerom: