Novinky - 18.06.2019 18:10

Ašpirant na titul sa znova hlási. Chce Conora alebo Chabiba

Zdroj: huste.tv/youtube

Tony Ferguson patrí medzi veľké hviezdy UFC scény, dokonca je to skvelý bojovník, ktorého titulový zápas až nezaslúžené obchádza. Jeho duel s Chabibom Nurmagomedovom pritom bol na spadnutie, ale vinou zranenia sa odložil na neurčito. 35-ročný Američan medzitým zvádzal súboje o vylepšenie svojho postavenia v rankingu a výsledkom toho je aktuálna dvanásťzápasová víťazná šnúra. V novembri 2016 mu ju neprerušil Rafael dos Anjos, v októbri 2018 Anthony Pettis a pred vyše týždňom ani žijúca legenda Donald Cerrone. Keď bude Dana White hľadať šampiónovi najbližšieho súpera, určite by sa nemal obzerať inam.

Napriek tomu si Ferguson zatiaľ priamo titulový zápas nepýta a ponúka "alternatívu". Keďže Rus už má dohodnutý zápas s Poirerom, rád by si čakanie skrátil stretnutím s Conorom McGregorom. "Mám dvanásť víťazstiev v rade a myslím, že je čas, aby som si vyberal ja. Neviem, čo viac mám v tejto divízii robiť. Som šampiónom a ak ten opasok nezíska Poirer, ja to spravím," hlási po svojom víťazstve v Chicagu. Zároveň dodáva, že by si rád dal súboj aj s "McNuggetsom" (pozn. zosmiešnenie mena McGregora), ktorého rešpektuje ako športovca aj osobnosť, ale v klietke by ho "spláchol".

Viacerí by dokonca Fergusonovi titul dopriali. Nie je to tak dávno, čo médiami prešla informácia o jeho vážnych psychických problémoch a násilí na partnerke. Tieto informácie boli čiastočne vyvrátené a vo svojom nedávnom vystúpení v klietke potvrdil, že psychicky na tom vôbec nie je tak zle, ako sa písalo. Opäť sa navyše predviedol veľmi atraktívnym a akčným štýlom boja, ktorý je pomerne veľkým kontrastom voči dagestanskému držiteľovi opasku. Ferguson dokázal navyše päť z ostatných šiestich zápasov ukončiť pred limitom.