Novinky - 19.06.2019 16:20

Hyenizmus v hokeji? Hráč bojuje za chorého syna

Zdroj: huste.tv

Český hokejový klub Piráti Chomutov zakončil aktuálny ligový ročník na 13. mieste a cez baráž vypadol z Extraligy. V médiách sa okrem toho viackrát objavili náznaky o tom, že vedenie svojim hráčom dlží viaceré výplaty a ide pritom o nemalé čiastky. Príbeh rozpovedal aj slovenský obranca Juraj Valach, ktorý pritom peňazí na rozdávanie rozhodne nemá. Manželka mu zomrela pri predčasnom pôrode a s pomocou rodičov vychováva dve deti, vrátane synčeka so zdravotnými problémami. Odchovanec Zvolena sa prostredníctvom Facebooku lúčil s chomutovským klubom a niekoľko kritických slov poslal aj vedeniu.

"Pozdravujem vedenie klubu a ďakujem mu za to, že pripravili môjho chorého syna o skoro milión českých korún," napísal na rovinu. Podobné problémy pritom v českom hokeji nezažil prvý raz. Podobne krušné chvíle mu v minulosti pripravila aj Slavia Praha a Valach teraz avizuje, že o týchto hnusných a špinavých praktikách napíše knihu, v ktorej sa bude podrobne venovať tomu, ako chaoticky sú spísané zmluvy a ako nezodpovedne ku svojim záväzkom mužstvá pristupujú.

Účastník MS 2014 či OH v Pchjongčangu si momentálne hľadá nový klub a u neplatiaceho druholigistu ostať nehodlá. Okrem Chomutova a Slavie v minulosti nastupoval aj za HKM Zvolen, Kometu Brno, Slovan Bratislava a dve sezóny absolvoval aj v zámorskej WHL.