Futbal - 24.06.2019 08:37

Brutálny zákrok zo Španielska. Do plaču bolo aj faulujúcemu

Zdroj: huste.tv/youtube

Až uplynulý víkend spoznala najvyššia futbalová súťaž v Španielsku postupujúcich z La Ligy 2. Tešila sa Mallorca, ktorá po prehre 0:2 v La Coruñi vyhrala odvetu 3:0. Popri vypadnutí bude mať z dvojzápasu negatívny zážitok navyše defenzívny záložník Alex Bergantinos z Deportiva, ktorému protihráč kopačkou škaredo rozbil tvár. Ako on, tak aj Marc Pedraza šli do súboja sklzom, čo občas zvykne končiť bolestivým stretom. Kopačka mallorského tvorcu hry sa zastavila v tvári protihráča.

Nasledovalo niekoľko nepekných momentov, na ktoré sa viacerí hráči ani nevládali pozerať. Bergantinos ostal knokautovaný ležať na trávniku a zaliala ho krv. Svojho hrôzostrašného zákroku si bol vedomý aj faulujúci Pedraza, ktorý červenú kartu prijímal v evidentnom šoku a so slzami v očiach, kým jeho protihráča dávali dokopy zdravotníci. Potešili aspoň správy z nemocnice, keď sa cez Instagram prihlásil samotný hráč. Vyzeral síce ako po autonehode, ale bez vážnejších následkov.

Celý dvojzápas sa rozhodne v rukavičkách nehral. Síce šlo o jedinú červenú kartu, no popri nej za 180 minút tasil rozhodca žlté napomenutie až pätnásťkrát. Výsledok nakoniec viac tešil Mallorcu, ktorá po piatom mieste v základnej časti vyradila v play-off Albacete aj Deportivo La Coruña. Do elitnej súťaže sa tak vracia po siedmich rokoch. V sezóne 2001/02 si pritom zahrala aj v Lige majstrov a o dva roky neskôr postúpila medzi najlepších šestnásť mužstiev Pohára UEFA. Medzitým to však s ňou vyzeralo veľmi zle, keď na rok zostúpila až do tretej najvyššej súťaže.