Novinky - 08.07.2019 09:26

Témou voľného dňa jednoznačne Coco. Klania sa aj Obamová

Zdroj: huste.tv/Twitter

Wimbledon má ako jediný grandslamový turnaj v kalendári deň voľna a hlavnou témou počas nedele bol americký superzázrak menom Cori Gauffová. Tá sa v pätnástich rokoch stala historicky najmladšou účastníčkou podujatia, hovorila o tom, ako sa snaží užiť si každú jednu výmenu na kurte a nakoniec sa dostala ďalej ako mnohé popredné svetové tenistky. Svetová deväťdesiat dvojka Bolšovová Zadoinovová v kvalifikácii zďaleka nebola najväčším Gauffovej skalpom na turnaji. Hlavnú fázu otvorila výhrou nad Venus Williamsovou 6:4 a 6:4, podobne v dvoch setoch zdolala aj Magdalénu Rybárikovú a v piatok zvládla trojsetový šestnásťfinálový súboj so slovinskou tenistkou Polonou Hercogovou.

Veľké poklony sa "Coco" dostávajú od mnohých bývalých profesionálov v rámci rôznych analýz a štúdií, ale verejne ju pochválila aj bývalá americká prvá dáma Michelle Obamová. Tá prostredníctvom svojho twitterového konta pogratulovala futbalistkám USA k zisku titulu majsteriek sveta, no krátko predtým vyzdvihla aj účinkovanie ďalšej svojej krajanky na Wimbledone, ktoré označila ako senzačné.

Gauffová má teraz pred sebou súboj so svetovou sedmičkou Simonou Halepovou, ktorá práve vo štvrťfinále stroskotala na predchádzajúcich dvoch turnajoch - French Open a Eastbourne. V Británii sa však všetky tri jej zdolané súperky nachádzajú v prvej stovke svetového poradia.