Novinky - 10.07.2019 22:05

TAKTO zdemolovali centrum Bratislavy futbaloví chuligáni. Bola bitka dohodnutá?

Zdroj: huste/facebook

Zatiaľ, čo sa futbalisti bulharského Levski Sofia pripravujú na štvrtkový prvý zápas 1. predkola Európskej Ligy v Ružomberku a futbalisti Cracovie Krakov v Dunajskej Strede, ich fanúšikovia spoznávajú krásy Bratislavy a dali si stretnutie v jeho centre na Ventúrskej ulici. 

Pokojný stredajší podvečer tak narušili bitky medzi chuligánmi, ktorí takto znepríjemnili život bežným návštevníkom Starého Mesta. Rinčanie skla, lietajúce stoličky, výkriky bolesti a policajné húkačky sprevádzali toto nepríjemné divadlo. Polícia centrum Bratislavy uzavrela a po 22. hodine sa situácia upokojila. Vystrašení návštevníci Starého Mesta mohli pokojne odísť. Hovorkyňa krajského riaditeľstva Lucia Mihalíková informovala, že približne stovka nasadených policajtov 80 mužov zadržala priamo v centre mesta a ďalších štrnásť v okolí.

"V priebehu včerajšieho dňa boli bratislavskí policajti velení do bezpečnostného opatrenia na zabezpečenie futbalového zápasu medzi mužstvami ŠK Slovan – FC Sutjeska Nikšić. Priebeh tohto zápasu sa zaobišiel bez narušenia verejného poriadku napriek tomu, že podľa operatívnych informácií polície sa tohto zápasu mali zúčastniť rizikoví fanúšikovia poľských mužstiev a Ajaxu Amsterdam s cieľom narušiť verejný poriadok a vyvolať konflikt s fanúšikmi Slovan Bratislava," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Bola to náhoda?

Bulhari sa už pred príletom do Bratislavy nechali počuť, že neprídu v mieri a pokoji. "Bude to deň plný zábavy." Poliakov zasa prišli podporiť chuligáni z Amsterdamu, a tak je namieste otázka, či nebolo všetko dohodnuté aj na základe informácií od očitých svedkov, ktorí potvrdili, že mnohí agresívni muži predtým popíjali len nealkoholické nápoje, boli strategicky rozmiestnení a pripravovali sa na otvorený boj v centre hlavného mesta Slovenska. 

Zápas na Slovane teda prebehol pokojne, čo sa ale nedá povedať o strete fanúšikov v uliciach Bratislavy. "Viac ako 100 zasahujúcich policajtov, ktorí boli velení do zvýšeného výkonu služby velení mimo bezpečnostného opatrenia na štadióne urobilo všetko preto, aby bol verejný poriadok čo možno v najkratšom čase obnovený. Bezprostredne po služobnom zákroku bolo v blízkosti miesta útoku zadržaných 80 osôb a 14 osôb bolo zadržaných v širšom centre mesta," uviedla Mihalíková. 

Tagy: TOP huste.tv