Novinky - 12.07.2019 14:01

Legendárny golfista bojoval o život. Uhryzol ho pavúk

Zdroj: huste.tv/Twitter

Hrozivý zážitok zo svojho pobytu v Británii si odniesla americká golfová legenda John Daly. Stretol sa tam s pavúkom Kútnikom jedovatým, ktorý ho uhryzol, no golfista tvrdí, že to pôvodne ani nepostrehol a nedával tomu priveľkú vážnosť. Jeho jed pritom spôsobuje vďaka vzácnemu enzýmu odumieranie kože a vytvoriť sa na mieste uhryznutia môže vred. Ďalšou fázou pôsobenia jedu v tele je zlyhávanie orgánov.

Komplikácie sa u Dalyho prejavili po návrate domov do Kalifornie, kde odpadol, musel byť oživovaný dýchaním z úst do úst, aby ho previezli do nemocnice, kde boj o jeho život pokračoval. Všetko, čo si z tohto zážitku pamätá, opísal vo svojom príspevku na Twitteri. Dodal, že by zverejnil aj obrázok stopy, ktorá mu po pavúkovi ostala, ale je to príliš nepríjemný pohľad. Caddie ho po tomto zážitku začal prezývať "Spider Pro".

Víťaz PGA Championship z roku 1991 a The Open o štyri roky neskôr, rozšíril svoju skúsenosť neskôr aj na Facebooku. "Nebolí ma len koleno, ale už aj brucho. Ten hore vyslyšal moje modlitby a vďaka tomu som nažive. S pavúkmi nie je zábava," podelil sa so svojimi priaznivcami. Fakt, že sa jed z kolena rozšíril na jeho orgány v brušnej dutine je ešte horší preto, lebo v roku 2009 už jednu operáciu žalúdka absolvoval. Zdá sa, že vec má opäť šťastný koniec, no Kútnik jedovatý je druh rozšírený aj v Amerike. Preto bude oveľa obozretnejší.