Novinky - 15.07.2019 07:00

Chuligáni, ktorí sa pobili v centre Bratislavy, spoznali trest

Zdroj: sita, TV JOJ

Sedem futbalových chuligánov, ktorí sa pred štyrmi dňami pobili na Ventúrskej ulici v Bratislave, uznal Okresný súd Bratislava I za vinných z výtržníctva. Vymeral im preto nepodmienečný trest šesť mesiacov väzenia a vyhostenie z územia SR na tri roky. Žiaden zo siedmich obžalovaných proti trestnému rozkazu nepodal odpor, rozhodnutie je teda právoplatné. Odsúdení si trest majú odpykať v zariadení s minimálnym stupňom stráženia. "Zo strany súdu ide o rozhodnutie o nepodmienečnom treste odňatia slobody vzhľadom na závažnosť skutku a vzhľadom na generálnu prevenciu pre budúcnosť,“ uviedol pre médiá hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Policajti po bitke futbalových fanúšikov klubov Levski Sofia, Cracovia Krakov a Ajax Amsterdam zadržali na Ventúrskej ulici v Bratislave v stredu večer 107 osôb - 41 Poliakov, 15 Holanďanov a 51 Bulharov. V bitke v bratislavskom Starom Meste zasahovalo 106 policajtov a ďalších 24 eskortovalo zadržaných. Bitka medzi poľskými a bulharskými futbalovými fanúšikmi sa strhla krátko po 21.00 h. Konflikt prerástol do narušenia verejného poriadku. Polícia nakoniec z výtržníctva obvinila spolu sedem Holanďanov a Poliakov.

V stredu sa konal futbalový duel 1. predkola Ligy majstrov medzi mužstvami ŠK Slovan - FC Sutjeska Nikšič (1:1). Zápas sa zaobišiel bez narušenia verejného poriadku napriek tomu, že sa podľa informácií polície mali na zápase zúčastniť aj rizikoví fanúšikovia poľských mužstiev a mužstva Ajax Amsterdam s cieľom vyvolať konflikt s fanúšikmi Slovana Bratislava. Napriek tomu, že polícia bola pripravená na možnosť narušenia verejného poriadku medzi fanúšikmi Slovana a fanúšikmi poľských mužstiev, na Ventúrskej ulici medzičasom došlo k bitke medzi poľskými a bulharskými fanúšikmi.

Tagy: TOP huste.tv