Novinky - 31.07.2019 18:39

Na Lendlovi si nevybil všetko. Zverev útočí aj na ďalšie legendy

Zdroj: huste.tv/youtube

Len veľmi ťažko znáša výpadok svojej formy nemecký tenista Alexander Zverev a obviňuje z toho všetkých na okolo. Na troch turnajoch po sebe bol vyradený priskoro, navyše hráčom papierovo slabším. Najviac hneval Wimbledon, na ktorom nezvládol hneď svoj úvodný zápas proti Jiřímu Veselému, 135. hráčovi sveta. Zo zlyhania v Británii obvinil svojho coacha Ivana Lendla, ktorý mu údajne veľkú časť tréningu hovorí o svojich hobby a svojom psovi, no zlepšenie neprišlo ani následne v Hamburgu.

Na domácej nemeckej pôde sa dostal do semifinále, no v ňom v sobotu nestačil na Nikoloza Basilašviliho. Podľahol mu 4:6, 6:4 a 6:7, čo spôsobilo ďalšiu vlnu hnevu. Tento raz sa oprel do Johna McEnroea a Borisa Beckera. Prvý menovaný jeho hru opísal ako vyčkávanie na to, s čím príde súper a vraj v ňom nevidí žiaden viditeľný pokrok. Becker konštatoval, že by ho rád videl hrať agresívne, ako chodí k sieti, ale neprichádza to ani proti súperom, proti ktorým by rozhodne malo.

Táto kritika sa Zvereva evidentne dotkla a pomerne rýchlo na ňu reagoval. "Sú to bludy! Nesúhlasím s tým ja, môj otec a ani Ivan Lendl. Becker s McEnroeom hrali na sieti celý život, ale ja taký typ hráča nie som. Sme úplne rozdielni," nervózne reagoval 22-ročný Nemec. Pri reakciách na slová legiend by však mal byť trošku opatrnejší. Jeho kariérnym maximom sú zatiaľ štvrťfinálové účasti na French Open 2018 a 2019. Lendl je v porovnaní s ním osemnásobným grandslamovým šampiónom, Becker sa tešil z titulu na turnajoch veľkej štvorky šesťkrát a McEnroe má sedem takýchto singlových titulov.