Novinky - 02.08.2019 12:01

Sedem prehier v rade, no vyterorizoval si ďalšiu šancu

Zdroj: huste.tv

Pohnevať si Danu Whitea nie je vôbec tým, čo by bojovník UFC mal a chcel urobiť. Na strane druhej, menší konflikt sa vždy dobre predáva a rozčúlený prezident slávnej organizácie môže spraviť aj ústupok. To vyšlo 40-ročnému Američanovi B.J.-ovi Pennovi, pre ktorého má White trochu slabosť. Ide totiž presne o agresívneho "pitbulla", ktorých má v obľube, svojho času navyše bojoval o opasok v strednej váhe a patril medzi prvé hviezdy, ktoré vzišli zo scény Ultimate Fighting Championship. Odvtedy sa však veľa vody prelialo a Penn čaká na víťazstvo od novembra 2010.

Havajský rodák prehral sedem duelov po sebe, no napriek tomu mu kontrakt je stále predĺžený a dostáva ďalšie a ďalšie šance. "Chcem, aby B.J. ukončil kariéru. Patrí medzi legendy, ale tento šport je pre mladých mužov. Dal som mu veľa príležitostí len preto, že je to B.J. a pre to, aký sme mali vzťah počas celej jeho kariéry. Teraz v tom však už pokračovať nemôžem," rečnil White po jeho májovej prehre s Clayom Guidom. Avizovaná rozlúčka s kariérou sa pritom ani nezmestila na hlavú kartu. Súčasťou "prelims" bol aj predošlý Pennov zápas s Ryanom Hallom.

Šéfom však je White a keď ten zmení názor, zmení sa všetko. "Šialene ma terorizoval celý týždeň a tri dni vkuse mi posielal správy. Tak sme sa o tom porozprávali a dospeli sme k záveru - vyhrá, prehrá alebo remizuje, bude to jeho posledný zápas kariéry. Ďalší zápas už nedostane. Toto máme medzi sebou vyjasnené," oznámil na tlačovej konferencii s tým, že súperom žijúcej legendy bude Nik Lentz, ďalší Američan, ktorý je súčasťou tejto organizácie dlhé roky, no najlepšie obdobie má evidentne za sebou. Presný dátum ešte určený nebol, no v kuloároch sa hovorí o septembrovom evente v Abu Zabí.

Dana White zároveň priznal, že pri rozhovoroch s Pennom nebol taký prísny a striktný, ako by sa patrilo. Môže za to fakt, že sa s ním pozná od teenagerského veku a ich rodiny sa priatelia dve desaťročia. Teraz ho bojovník údajne zasypal miliónom dôvodov, prečo tento zápas chce a potrebuje, až to viedlo k dohode. Až teraz mu dal B.J. jednoznačný sľub, že definitívne ukončí svoju kariéru, čo pritom avizoval v minulosti viackrát. Inak ide o UFC bojovníka s najhoršou aktuálnou formou. S väčšinou prezident stratí trpezlivosť po tretej, maximálne štvrtej prehre v rade. Penn prehral sedemkrát po sebe, časovo na výhru čaká deväť rokov a jeho aktuálna profesionálna bilancia je 16-14.