Novinky - 03.08.2019 12:09

Hromadná bitka v MLB! Stačila chvíľka a začalo peklo

Zdroj: huste.tv/youtube

V priebehu 24 hodín mala najvyššia americká bejzbalová súťaž naplánované tri súboje medzi Cincinnati Reds a Pittsburghom Pirates, ktoré priniesli aj poriadne iskrenie. Stalo sa tak v zápase číslo dva, ktorý Piráti ovládli presvedčivo 11:4 a poslali tak do zabudnutia svoju dlhú deväťzápasovú šnúru prehier. Medzi ústredné postavy duelu patril nadhadzovač Amir Garrett, ktorý v zápase s pittsburským tímom spôsobil veľký konflikt už v apríli tohto kalendárneho roka. Po necelých štyroch mesiacoch sa proti tomuto súperovi opäť pripomenul.

Nervozita počas zápasu panovala aj bez výraznejšieho Garretovho pričinenia. Pirates sa ako outsideri zápasu začali rýchlo ujímať vedenia a po piatich zmenách mali sľubný náskok 7:2. Potom už musel rozhodca riešiť niekoľko konfliktov a z ihriska vykázal postupne až päť mužov. Potom to už do vlastných rúk vzal spomenutý 27-ročný Kalifornčan a vyštartoval proti lavičke Pittsburghu. Rozdal niekoľko tvrdých úderov, kým ho súperi zrazili k zemi a na pomoc mu okamžite prišli ďalší spoluhráči.

Bejzbal síce medzi kontaktné športy nepatrí, ale aj nebezpečne mierené nadhody či štipľavé slová medzi inningami sa dokážu v sekunde zmeniť na poriadnu melu. Cincinnati s Pittsburghom si v tomto zápase neostali absolútne nič dlžní a je až prekvapením, že ich ďalší zápas podobné situácie nepriniesol. Napriek tomu ich koncom augusta čaká ďalšia séria troch vzájomných duelov a pozíciu domáceho mužstva bude tento raz plniť Pittsburgh.

Tagy: bitka MLB bejzbal