Novinky - 05.08.2019 11:30

Srdce zo zlata. Peter Bondra priniesol chorým deťom peknú kôpku peňazí

Zdroj: sita

Na tradičný golfový turnaj s charitatívnym podtextom do Tatranskej Lomnice sa v prvú augustovú sobotu dostavili veľké osobnosti slovenského športového aj kultúrneho života. Golf si pod organizátorskou taktovkou Petra Bondu už po dvanásty raz zahrali aj ďalšie známe hokejové osobnosti z nedávneho obdobia Miroslav Šatan, Richard Lintner, Ján Lašák, Martin Cibák a po prvý raz aj niekdajšia skvelá tenistka Daniela Hantuchová. Pod Tatry zavítal aj stále ešte aktívny 42-ročný kapitán hokejového Bostonu Zdeno Chára, ale golf nehral. "Golfové palice ešte Zdenko nemá. Až keď skončí s hokejovou kariérou o desať rokov, tak mu nejaké pripravíme," uviedol v dobrej nálade Peter Bondra v spravodajstve TV Markíza. "Chcem sa čo najrýchlejšie zlepšiť, takže najdôležitejšia bude pre mňa trpezlivosť. Zatiaľ sa teším z toho, že sa môžem od druhých veľa naučiť," uviedla Hantuchová, niekdajšia piata hráčka rebríčka WTA vo dvojhre a víťazka siedmich singlových turnajov na hlavnom ženskom okruhu.

Podľa tlačovej správy organizátorov na podujatí zozbierali 28 212 eur, ktoré poputujú pre telesne a mentálne postihnuté deti prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a projektu "Hodina deťom". Za 12 rokov projekt venoval priamo deťom, ktorých osud je skúšaný ťažkým postihnutím, viac ako 237 800 eur. Hantuchová venovala do dražby raketu za 500 eur, najviac ocenený bol hokejový dres Mariána Hossu za 1000 eur. Hokejisti darovali do dražby tradične časti svojho oblečenia ako dresy, hokejky a helmy.

"Náš charitatívny turnaj pomohol deťom a občianskym združeniam aj tento rok vo výške viac ako 28-tisíc eur. Ďakujem všetkým za účasť a podporu. Znova sa potvrdilo, že ľudia, ktorí na turnaj prišli, ukázali veľké srdcia a ochotu pomôcť," povedal Peter Bondra. "Počas deväťročnej spolupráce Charity Golf Cup priniesol viac ako 61 000 eur na projekty trávenia voľného času, na pomoc deťom v sociálnej núdzi a deťom so zdravotným hendikepom," skonštatovala Zuzana Horváthová, manažérka projektu Hodina deťom.