Novinky - 05.08.2019 18:23

Čo stváral? Odendaalov epický súboj s gravitáciou

Zdroj: huste.tv/youtube

Najslávnejší motorkársky seriál zavítal počas uplynulého víkendu do Českej republiky a o celkom milý virál sa počas Veľkej ceny postaral 26-ročný Juhoafričan Steven Odendaal. Jazdec NTS RW Racing je súčasťou nižšej série Moto2 a v jednom momente to vyzeralo, že si z Česka odnesie zopár nepekných modrín a odrenín. Zmobilizoval však všetky sily a na svojej motorke sa udržal.

Chvíľku vyzeral, ako dieťa, ktoré si nechce nechať vziať hračku. Na rozbehnutej motorke visel z ľavej strany a pokiaľ by ako kaskadér ponúkol tento kúsok do akčného filmu, s patričnými efektami by bol jednoznačne použiteľný. Tesne pred zákrutou dokázal svoje vozidlo skrotiť a udržať ho na ceste, vďaka čomu naň naspäť naskočil a pokračoval.

V celkovej klasifikácii tejto veľkej ceny skončil Ondendaal na dvadsiatej druhej priečke. Väčšiu pozornosť samozrejme pútala slávnejšia Moto GP, ktorú ovládol Marc Márquez. Počas víkendu sa na trati objavilo aj trio českých motorkárov. Jakub Kornfeil v Moto3 obsadil konečné deviate miesto, Filip Salač preteky pre pád nedokončil a Karel Abrahám v najvyššej kubatúre z osemnásteho miesta nebodoval.