Novinky - 05.08.2019 19:30

Nikdy neoslavuj predčasne! Tiafoe si to dobre zapamätá

Zdroj: huste.tv/youtube

Oslavy, radosť, emócie a možno aj provokácie jednoznačne k športu patria. V každom odvetví však platí, že si na ne treba počkať až do konca zápasu. Predčasné oslavy sa totiž môžu vypomstiť. Na turnaji vo Washingtone sa o tom presvedčil tenista Frances Tiafoe. Ten síce v osemfinále proti favorizovanému Daniilovi Medvedevovi kládol odpor len necelú hodinu a pol, ale dvojica sa postarala zrejme o najkrajšiu výmenu turnaja.

Na Rusovom podaní sa obaja dostali k niekoľkým úderom, ktorými mohli získať fifteen na svoju stranu, no zároveň boli niekoľkokrát v pozícii, v ktorej vyzerali ich nádeje veľmi biedne. Američan po prechode na sieť predviedol len nedôrazný úder a navrch sa dostal Medvedev. Ani ten však zo skrátenej loptičky úspech neslávil a pokračovalo sa ďalej. Keď Tiafoe prečítal súperov krížny úder, bol presvedčený, že to dotiahol do víťazného konca, avšak súper loptičku dokázal vrátiť a viac už proti nesústredenému súperovi nepotreboval.

Hoci táto konkrétna výmena nevyšla 42. hráčovi sveta podľa predstáv, daný gem dotiahol do víťazného konca. Šlo však o jediné Medvedevovo stratené podanie v celom zápase, a tak sa tešil z postupu v dvoch setoch. Z turnaja následne vyradil aj Chorváta Čiliča a Nemca Gojowczyka, avšak vo finále podľahol kontroverznému Nickovi Kyrgiosovi, ktorý tak má za sebou ďalšie z podujatí, na ktorom ukázal svoje tenisové kvality, ale aj nervóznu povahu.