Novinky - 07.08.2019 19:00

Trilógia Jones - Cormier: takto by mala vyzerať

Zdroj: huste.tv/youtube

Jon Jones si nateraz "vyčistil" svoju poloťažkú váhu od všetkých prekážok, Daniel Cormier musí zvládnuť 17. augusta svoj naplánovaný súboj a môže sa ísť na to. Tretí vzájomný zápas medzi Jonesom a Cormierom je v prostredí UFC veľmi očakávanou záležitosťou a otvorene o ňom už hovorí aj prezident organizácie. Predošlé dve merania síl zvládol lepšie aktuálny šampión nižšej váhovej kategórie. V januári 2015 mu rozhodcovia prisúdili víťazstvo na body, o dva roky neskôr bol ešte dominantnejší, pripísal si do štatistík TKO, no to mu bolo dodatočne odobrané za zakázané látky nájdené v jeho krvi.

Od tej doby sa otvorene hovorí, že táto dvojica by si trilógiu zaslúžila a obaja chlapi sú tomu naklonení. Pre tento raz by sa do váhovej výhody mohol dostať dvakrát zdolaný Cormier. Dana White totiž navrhuje, aby sa na rozdiel od prvých dvoch duelov bojovalo tento raz vo váhe do 120 kilogramov a D.C. by tak nemusel podstúpiť výrazné chudnutie. To je zároveň argument, pre ktorý sú niektorí fanúšikovia naklonení na stranu skúseného štyridsiatnika. "Nie je to typ zápasu, ktorý by sa bezpodmienečne musel odohrať, ale myslím si, že ľudia ho chcú, bojovníci ho chcú a aj ja by som si to pozrel znova," povedal k tejto téme White.

Dodáva pritom, že by si to predstavoval v ťažkej váhe, avšak Cormier aj Jones sú skôr naklonení poloťažkej a v tomto ohľade sa správajú tvrdohlavo. D.C. by tým pádom neriskoval opasok, ktorý drží, ale vo "svojich vodách" by bol Jones. Ten podľa všetkého už na svojho súpera bude čakať. Na začiatku júla si poradil nie práve presvedčivým výkonom s Thiagom Santosom, obhájil opasok, no z oktagonu odchádzal zranený. Cormier bol v klietke naposledy ešte v novembri, no už o necelé dva týždne sa v nej predstaví opäť. Súperom v boji o titul šampióna mu bude Stipe Miocic. Toho v minulom kalendárnom roku dokázal zdolať knokautom v prvom kole a Američan odvtedy nezviedol žiaden ďalší zápas, ktorým by si odvetu zaslúžil. Napriek tomu sa k nej dostal.

Plánovanie Cormierovho zápasu s Jonesom môže z pohľadu Miocica vyznievať trochu neúctivo. Veď za celú profesionálnu kariéru prehral len trikrát a aby sa dostal do popredia vyzývateľov ťažkej váhy, musel zdolať Ngannoua, Dos Santosa, Overeema či Werduma. Faktom však je, že držanie opasku ťažkej váhy v uzatvorení očakávanej trilógie podmienkou nebude. Cormier už viackrát avizoval plány na ukončenie kariéry a pokiaľ by náhodou aj titul stratil, uzatvorenie tejto veľkej rivality s Jonom Jonesom by mohlo byť fantastickou bodkou.