Novinky - 08.08.2019 13:07

Absolútny kolaps tenistu. Súperovi sotva pogratuloval

Zdroj: huste.tv/Twitter

Až do absolútneho vyčerpania bojoval na challengerovom turnaji v Lexingtone domáci tenista Alexander Lebedev. Jeho súperom bol krajan Vasil Kirkov, ktorý sa vo svetovom poradí nachádza o 302 priečok vyššie. Napriek tomu mladík z 1164. pozície kládol statočný odpor a duel dotiahol do náročnej trojsetovej bitky. V záverečnom sete dokonca siahal po víťazstve, ale stratil dôležitý servis a nakoniec prehral 5:6.

To už hral Lebedev ďaleko za svojimi limitmi a cez obrovskú bolesť. V horúčave pri 34°C sa najprv povracal, chytili ho kŕče, dlhé minúty sa nechal ošetrovať a po tom všetkom sa ešte vrátil na kurt, odhodlaný zabojovať o víťazstvo. Odchádzajúce končatiny mu sotva umožnili pogratulovať svojmu premožiteľovi. Pri sieti ani nemal sily nastaviť svoju pravačku. S Kirkovom si aspoň tľapol ľavou rukou a pobral sa na pripravenú stoličku. Medzitým sa ešte všetkým fanúšikom ospravedlnil za to, že im nebol schopný dopriať zvyšok dramatického duelu.

22-ročný Lebedev vyšiel z tenisovej akadémie Lleytona Hewitta, dvojnásobného grandslamového šampióna. Či sa dokáže v dohľadnej dobe prebiť pred svetlá reflektorov prestížnejších turnajov, je každým rokom menej pravdepodobné, ale nie úplne vylúčené. Napriek tomu sa nachádza momentálne na najvyššej priečke vo svojej kariére a za príkladné nasadenie a bojovnosť si vyslúžil obdiv fanúšikov po celom svete.