Novinky - 09.08.2019 13:01

Chyba hodná dorastenca. Murrayho spoluhráč komicky zahodil gem

Zdroj: huste.tv/youtube

Feliciano Lopez tvorí s Andym Murrayom jednu z najskúsenejších dvojíc na ATP okruhu vo štvorhre. Španiel má na konte už vyše 900 zápasov v singli a k tomu ďalších päť stoviek v double. Napriek tomu v kanadskom Montreale predviedol chybu, ktorou negatívne prekvapil aj seba samotného. V úvodnom turnajovom zápase sa dvojica slušne natrápila s duom Lukasz Kubot - Marcelo Melo a zlomila ich až tretím setom po výsledku 11:9.

Mohli za to aj hlúpe chyby, ktoré španielsko-britský pár nakopil a o tú najväčšiu sa postaral Lopez v závere ôsmeho gemu. Jeho ranu od siete súperi odvrátili len vysokým oblúčikom tak, že evidentne smerovala do outu. Aby však out bol zahlásený, loptička musí mimo kurt aj skutočne spadnúť. Namiesto toho ju nahecovaný Feliciano zachytil a potom už len nechápavo sledoval, čo sa deje. Rozhodca, celkom pochopiteľne, fifteen pripísal Kubotovi s Melom a s ním aj čistú hru na Murrayho podaní.

Zaskočený rodák z Toleda si situáciu nechal vysvetliť od britského spoluhráča a až potom mu došlo, akej školáckej chyby sa práve dopustil. Fatálne následky to nakoniec nemalo. Aj pre túto chybu síce stratili prvý set v tiebreaku, ďalšie dva však naklonili na svoju stranu a postúpili do druhého kola. Tam už boli nad ich sily Francúzi Jeremy Chardy a Fabrice Martin.