Novinky - 10.08.2019 13:53

Golden State Warriors môžu byť obeťami masovej streľby

Zdroj: huste.tv/youtube

Streľby s tragickými následkami v Spojených štátoch amerických a diskusie o obmedzení podmienok držania zbraní neopúšťajú ani športové prostredie. Viacerí hráči či tréneri už poslali vo veci aj vyhlásenia do Bieleho Domu, ktorý kritizujú za nečinnosť v tomto smere a o svoje nočné mory sa pred časom s novinármi podelil aj tréner Steve Kerr, ktorý pôsobí na lavičke Golden State Warriors. Ten má v súvislosti s masakrami jednu veľmi konkrétnu nočnú moru, a to že by sa cieľom útoku mohli stať priamo jeho zverenci počas tréningu.

"Stále nad tými udalosťami rozmýšľam. Hocikto môže náhle vojsť cez dvere do telocvične, vytiahnuť zbraň a začať po nás strieľať automatickou zbraňou. Jednoducho sa to môže stať už len preto, akí sme zraniteľní. Či už ideme na koncert, do kostola, do obchodu, kina, divadla alebo školy," povedal coach, ktorý sám vyhral prestížnu NBA trikrát a s Warriors bol vo finále play-off aj v edícii 2018/19.


Piata finálová účasť v rade pre Golden State tento rok nemala zlatý koniec. Historicky prvý raz sa tešilo Toronto

Po svojej mrazivej spovedi pokračoval aj tým, ako by sa mali podľa neho Američania k tomuto problému postaviť: "Musí tu byť silný dopyt po zmene, najmä v tom bezohľadnom vedení krajiny, ktoré to všetko umožňuje. Jediné, čo takto postavené zákony robia je, že vedú k ďalším masovým vraždám. Myslím si, že teraz to už nezanedbateľná väčšina ľudí pochopila a je čas voči tomu konať," Americké zákony sú pritom písané tak, že nikomu nesmie byť odňaté právo na držanie zbrane. Kritici pritom dlhodobo hlásia, že to povedie k ďalším tragédiám, aké videlo nedávno Ohio či Texas.