Novinky - 10.08.2019 15:23

Pobúrili Britov aj Američanov. Očakávaná odveta má nečakané dejisko

Zdroj: huste.tv/youtube

Veľkou a dôležitou témou pred odvetou Anthonyho Joshuu a Andyho Ruiza bolo dejisko duelu. Ešte do konca tohto kalendárneho roka mala prebiehať v britskom Cardiffe alebo v newyorskej Madison Square Garden, kde by si Angličan veľmi rád napravil chuť po mimoriadne nevydarenom júnovej premiére na americkej pôde. Lenže rokovania tejto dvojice nabrali úplne nový smer a 7. decembra sa podľa všetkého stretnú v Saudskej Arábii.

Problémy vo vyjednávaní začali, keď Američan odmietol vycestovať do Walesu. Keďže prvé meranie síl vyhral a prebral opasky, hodlal si sám nastavovať podmienky. Podľa Joshuovho promotéra sa však rýchlo stalo horúcim želiezkom "ikonické medzinárodné dejisko", ktoré pokrstil pred necelým mesiacom Amir Khan. King Abdullah Sports City v Jeddahu už zažilo nejeden veľký boxerský večer. Okrem Khana, ktorý bez problémov pokoril Austrálčana Billyho Diba, tu v nedávnej minulosti bojoval aj ďalší známy Brit George Groves, ktorý podľahol Callumovi Smithovi.

Neutrálna pôda podľa mnohých fanúšikov rozhodne zmysel dáva, avšak okrem Spojených štátov a Británie boli v hre ešte mnohé haly, ktoré by si zaslúžili vidieť tento veľký sviatok. Znalci v oblasti boxu si pri tejto súvislosti vybavili viaceré slávne duely, ktorých dejiskom boli veľmi neočakávané krajiny a favoriti v nich zlyhali. Príkladom je rok 1990, kedy Mike Tyson podľahol Busterovi Douglasovi v hlavnom meste Japonska, o jedenásť rokov neskôr si šiel Hasim Rahman s Lennoxom Lewisom zaboxovať do Juhoafrickej republiky, aby favorizovaný "Lion" zažil jednu z dvoch svojich kariérnych prehier. Špecialistom na zvláštne dejiská zápasov bol aj Muhammad Ali. V roku 1974 pripravil prvú kariérnu prehru Georgovi Foremanovi v Demokratickej republike Kongo, o rok neskôr si zaboxoval na Filipínach aj v Malajzii a svoj posledný kariérny profesionálny zápas absolvoval v hlavnom meste Bahám.