Novinky - 10.08.2019 17:09

Žiadajú ho, aby Covingtona zabil. V klietke to hodlá spraviť

Zdroj: huste.tv/youtube

Za správanie k súperom a prístup k médiám aj verejnosti je veľmi jednoduché nenávidieť Colbyho Covingtona. Americký MMA bojovník však v prvý augustový víkend zdolal Robbieho Lawlera, svoju bilanciu rozšíril na 15-1 a hlasnejšie si už o titulový zápas vo welterovej váhe povedať nemohol. Titul pritom momentálne drží Kamaru Usman a fanúšikovia ho vraj zasypali žiadosťami, aby konečne sebavedomého Covingtona zarazil, ideálne v klietke aj zabil.

Dvojica sa stretla už na tlačovej konferencii v Newarku, kam Usman zavítal ako špeciálny hosť a zasahovať musela bezpečnostná služba, ktorá zabránila vznikajúcemu konfliktu. "Už dva dni nerobím nič iné, len mažem správy na Instagrame. Všetky sú typu 'Kamarát, musíš toho chlapa zabiť', 'Nestačí ho poraziť, treba ho zavraždiť', 'Zabi ho! Sprav to pre nás' Veľa ľudí pociťuje voči tomuto mužovi nevraživosť a ja medzi nich patrím. Bude mi požehnaním vstúpiť do oktagonu a vykonať to," tvrdo vyhlásil Usman, ktorého bilancia je totožná s tou Covingtonovou.

Ako dôvod masívnej nenávisti voči rodákovi z Oregonu uvádza to, že samotný šport pokazil svojim správaním plným amoralizmu, ktoré do zmiešaných bojových umení priniesol z wrestlingu. Tam je to považované za formu zábavy a marketingu, no MMA je podľa Nigérijčana založené na rešpekte a úcte k súperom. "Buďme k sebe úprimní. Keď sa niekto takto správa, nielen, že privádza mnohých ďalších na nesprávnu cestu, ale máte chuť ho udrieť do tváre. A to nehovorím len o bojovníkoch, ale aj o deťoch či starých rodičoch. Sám seba pritom nazýva 'šampiónom z ľudu', ale tým nemôže byť, keďže mu väčšina ľudí želá zranenie," vysvetlil Kamaru Usman, ktorý svoju jedinú prehru zaknihoval pri profesionálnych začiatkoch v roku 2013.