Novinky - 13.08.2019 13:08

Thiem v Montreale ohúril tenisových aj futbalových nadšencov

Zdroj: huste.tv/youtube

Tenisový turnaj v kanadskom Montreale ovládol v konkurencii Nišikoriho, Chačanova, Zvereva či Dominica Thiema Španiel Rafael Nadal. Veľká pozornosť bola napriek tomu sústredená 25-ročnému Rakúšanovi, ktorý publikum bavil skvelými údermi, exhibičnými prvkami a ukázal aj svoje futbalové zručnosti. Turnajová dvojka si postupne poradila s Herbertom, Šapovalovom a Čiličom, no nad jeho sily bol vo štvrťfinále Daniil Medvedev.

Samostatnú pozornosť si na sociálnych sieťach vyslúžila Thiemova futbalová parádička práve v zápase s Medvedevom. Po pokazenom prvom podaní mu Rus vrátil loptičku a tú si podávajúci hráč sklepol pod kontrolu fantastickým prvým dotykom nohou. Cez Twitter ho dokonca ocenili aj futbalové fanstránky, ktoré nepochybujú o tom, že má rodák z mesta Wiener Neustadt za sebou úspešnú futbalovú minulosť.

Predovšetkým však ide o tenistu, momentálne štvrtého najlepšieho hráča sveta a jeho prácu s raketou verejnosť aj odborníci vychválili do nebies po jeho súboji s Marinom Čiličom. Toho z Montrealu vyprevadil víťazstvom v dvoch setoch, hoci sa dvojica na kurte zdržala bezmála dve hodiny. Počas nich predviedol Thiem viaceré precízne a perfektne načasované údery, pri ktorých sa zdalo, že je medzi hráčmi výraznejší rozdiel ako štrnásť pozícií.